Takový vztek: S*re vás to doma? Hamáček se vám směje

01.03.2021 8:57

Pohyb mezi okresy je zakázán a policie bude kontrolovat, zda ti, kdo se mezi nimi pohybují, mají ten správný papír. Ministr vnitra o tom na Twitteru vtipkoval. Zrovna v den, kdy se většina lidí dozvěděla, co všechno nesmí. „Drzost“ a „arogantní guma“ byly ještě mírné reakce. Ale na hlavu se toho Janu Hamáčkovi sneslo mnohem víc.

Takový vztek: S*re vás to doma? Hamáček se vám směje
Foto: Hans Štembera
Popisek: ČSSD zahájila kampaň před podzimními krajskými a senátními volbami.V krizi vás ochráníme- slogan, který představil předseda ČSSD Jan Hamáček

Anketa

Stydíte se před zahraničím, jak Česko zvládá covid-19?

28%
72%
hlasovalo: 15061 lidí
Vláda ve snaze omezit mobilitu obyvatelstva zakázala lidem opouštět svůj okres, opět s výjimkami. „Přicházíme s omezením pohybu mimo okresy, je to opatření nouzové, extrémní a časově omezené. Opatření kontroverzní, ale účinné. Rozumím, že už to nikoho nebaví, ale musíme to prostě ještě chvíli omezit,“ řekl k tomu Jan Hamáček ve Sněmovně. Mezi výjimky se řadí cesta do práce či pomoc blízkým. Ovšem nestačí to jen říct. „Občan předtím, než opustí svoje bydliště, na kus papíru napíše čestné prohlášení, kdy byt opouští a kam jede. V případě kontroly to předloží policii. Je to řešení papír a tužka,“ oznámil ministr.

Jak asi bude prohlášení vypadat načrtl satirik Václav Novák. A to lapidárním sdělením: „Už mě to doma sralo. Vašík.“

Ministr vnitra se pokusil k vtipu připojit a poznamenal „Tento důvod není mezi výjimkami pro cesty mimo okres“ s mrkajícím smajlíkem.

Podle reakcí ovšem opravdu nebyl dobrý čas na žerty. Zvláště vzhledem k tomu, že v sobotu se občané ČR dozvěděli, co na ně vláda a Jan Hamáček připravili. Do dneška se k Hamáčkovu vtipu sešlo skoro 900 reakcí a že by byly pozitivní se opravdu říci nedá. „Hle, nejdřív zavede fašismus a pak si ještě troufá dělat srandu z občanů, které připravil o svobodu. Doufám, že si to lidi budou pamatovat u letošních voleb a že si tady ta kunda (spolu se zbytkem ČSSD) už v politice neškrtne,“ doufala Radka.

„Já nechápu, kde se ve vás bere ta drzost ještě si z toho dělat legraci,“ kritizoval redaktor Info.cz Jan Palička.

„Pane Hamáček, jste jedním z členů co se podílejí na degeneraci dnešních dětí. A jste jedním u členů co nám berou život. Celý rok života a k ničemu to nevedlo. Prosím vyližte si prdel a jděte do píči. Dík,“ vzkázal další internetový komentátor.

„Vy si myslíte, že je teď čas na srandičky na twitteru? Laskavě si oblečte červenou mikinu a táhněte do hajzlu,“ přidal se Lukáš Lhotský. „To je čůrák,“ zhodnotila krátce další komentátorka.

„Tohle si dovolí vicepremiér vlády. Hamáčku, výrobu a květinářství jste nezavřeli a dovolíte si vtipkovat na účet dvaceti tisíců mrtvých a sázet k tomu smajlíky,“ vyčítala předsedovi ČSSD Milka Ju. „Jan Hamáček se náramně pobavil. I občané se smějí....až se za vidle popadají,“ naznačil Jan Adam.

Anketa

Stydíte se před zahraničím, jak Česko zvládá covid-19?

28%
72%
hlasovalo: 15061 lidí
„Radši zalez někde do nory, a mlč. Arogantními komentáři si akorát koleduješ o lockdown na Pankráci,“ vrátil mrkajícího smajlíka Hamáčkovi jistý Tomáš. „Tak se podívej jak odůvodňujete ty opatření! Co asi čekáš od lidí, ty arogantní gumo?“ ptal se Hamáčka Ondrej Rehák.

K nadávání na ministra vnitra se květnatě přidal zubař „Mlok Karel“: „Víš co, ale to už je dneska každému úplně u prdele, co tentokrát ten váš mozkový trust ‚U vymletých dementů‘ vymyslel svým ‚mozkovým myšlením™‘... Já vím, že vy jste tam všichni trochu pomalejší, ale tohohle byste si už všimnout mohli.“

Na závěr připomeňme, že to není tak dávno, co Hamáček pobouřil svými výroky na adresu Václava Klause staršího, který onemocněl covidem-19.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: kas

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…