Takto Hájkův web píše o dětské masturbaci

06.11.2013 10:25

Jakub Sluka, přispěvatel serveru Protiproud.cz bývalého vicekancléře prezidenta Petra Hájka, ve svém článku s titulkem "Zločiny na dětské duši nenechávají chladnými stále větší počet normálních lidí: Evropa by chtěla učit tříleté děti masturbovat? Už je to ale i u nás..." kritizuje text "Standardy pro sexuální výchovu v Evropě", který vyšel v roce 2010.

Takto Hájkův web píše o dětské masturbaci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Hájek

"Nechci tvrdit, že autoři jsou skupina teroristů, kteří se rozhodli zlikvidovat nejmladší generaci, snad to 'mysleli dobře'. Co si má ale normální člověk myslet o 'expertech', kteří po letech práce došli k závěru, že to nejlepší by vlastně bylo seznámit děti spadající do věkové kategorie 0-4 roky (!!!) s 'radostí a potěšením z doteků vlastního těla, masturbací raného dětství'?" ptá se Jakub Sluka ve svém článku na serveru Protiproud.cz.

Tohle vymyslel idiot

Ve Standardech například stojí, že od čtyř let je dítě potřeba informovat o homosexualitě, od šesti let jej začít seznamovat s antikoncepcí, od devíti let jej učit používat efektivně kondom nebo že od 12 let by už mělo být schopno si antikoncepci samo získat.

Celý článek na serveru Protiproud.cz ZDE.

Názor Sluky je jednoznačný. "Nemůžu si pomoct a omlouvám se za ty výrazy, ale takovou prasárnu může myslet vážně jenom úplný idiot," říká a připomíná slova psychologa Maxe Kašparů, který k tomu řekl: "To, čemu se začalo říkat sexuální výchova ve školách, jsem bral jako sexuální trénink, protože výchova kultivuje duši, výchova zjemňuje lidské srdce, výchova zkvalitňuje mezilidské vztahy. Ale v tom, čemu se říkalo sexuální výchova, nic takového nebylo. Takže ať se na mě tvůrcové nezlobí, ale já když jsem to četl, tak jsem měl dojem, že na těch školách spíše vychováváme kvalitní prostitutku než výbornou matku od dětí."

A autor článku se s tím ztotožňuje. "Nejhorší mi na tom všem připadá, že autoři za svou práci sklidili velké uznání, ano, máte pravdu, musíme s tím něco začít dělat, doteď jsme to trestuhodně zanedbávali. Takže rychle poučit školáky o antikoncepci, rozdat jim kondomy, no a děti ve školce…" uzavírá svůj text na serveru Protiproud.cz Jakub Sluka.

Ředitel školy učí sexuální výchovu ve volitelných kurzech

Redakce Protiproudu se obrací na rodiče, aby popsali své poznatky a zkušenosti z takzvané "pokrokové sexuální výchovy" malých školáků. Na dokreslení připojili autoři ještě rozhovor s ředitelem Základní Školy Kuncova Pavlem Petrnouškem, který vede volitelné kurzy sexuální výchovy, kde děti trénují třeba i nasazování kondomů. Lidé z Výboru na ochranu rodičovských práv považují Petrnouškovy metody za nemravné.

Petrnoušek naopak v rozhovoru označuje výbor za skupinu balancující na pokraji trestnosti. Ačkoli zastupují jen malou část populace, pasují se prý do role hlavního arbitra. Připravili dokonce seznam škodlivých témat, který nazvali Pročištění rámcových vzdělávacích programů. Podle něj by se děti ve škole neměly dozvídat ani o rovnoprávném postavení mužů a žen. To je podle ředitele základní školy šílené.

Sexuální výchova by měla být povinná jako průřezové téma. "Já ani nikdo ze sexuologů jsme nikdy neusilovali o vznik samostatného předmětu. Podoba sexuální výchovy záleží především na tradicích školy," říká Petrnoušek, který je spoluautorem Doporučení MŠMT k realizaci sexuální výchovy na základních školách v ČR a zároveň akreditovaným lektorem sexuální výchovy.

Ta je podle něj důležitá, protože nabízí objektivní informace. "V současnosti se za normální sexuální chování považuje i anální sex a jiné rizikové sexuální techniky. Kdo ale žáky poučí o jejich rizikovosti?" ptá se ředitel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …