Takto funguje v Česku putinovská propaganda. Ruský emigrant burcuje Dienstbiera, ať s ní něco dělá

14.09.2014 13:42

Alexej Kelin, potomek ruských emigrantů a člen Rady pro národnostní menšiny za ruskou stranu, v rozhovoru pro server Echo24.cz apeluje na ministra pro lidská práva a předsedu zmíněné rady, aby se zabýval problematikou šíření kremelské propagandy v Česku.

Takto funguje v Česku putinovská propaganda. Ruský emigrant burcuje Dienstbiera, ať s ní něco dělá
Foto: kremlin.ru
Popisek: Vladimir Putin

„Je to dobře organizovaná a financovaná propaganda, která zpochybňuje základní hodnoty, k nimž se hlásí náš stát,“ domnívá se Alexej Kelin, syn ruského bělogvardějce, jenž do Československa přišel před druhou světovou válkou.

Kampaň by podle něj měla být českými orgány monitorována a analyzována. A pokud se touto „putinovskou“ propagandou zabývá např. BIS, Klein poznamenává, že se nikde nelze dopátrat výstupů z takovéhoto monitoringu.

Celý text ZDE

A jak ruská propaganda vypadá? Podle Kelina jde např. o informaci, že by si tři čtvrtiny Čechů přály za prezidenta nejmocnějšího muže Ruské federace Vladimira Putina. Tuto zprávu přinesly v Praze vycházející ruské noviny Inform Praga. Server Aeronet zase informuje o tom, že protiruské sankce jsou k smíchu a na Západ zapůsobila hrozba jadernými zbraněmi. Tyto informace podle něj mají daleko k objektivnosti a ukazují, jak funguje ruská propaganda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …