Takto velmi silně se Miroslav Kalousek vyjádřil k věci „špína Petra Kvitová"

11.07.2014 12:14

„Kauza" kritiky tenistky Petry Kvitové pokračuje vyjádřením prvního místopředsedy TOP 09 Miroslava Kalouska pro ParlamentníListy.cz. Ten se postavil na stranu wimbledonské vítězky s tím, že se chová jako svobodný člověk, aniž by provedla něco nemravného nebo nezákonného. Odráží tak útoky, které Kvitovou odsuzují, protože má kvůli daním bydliště v Monaku. Ke kritice se přidal například Stanislav Huml. „Petro, jsi skvělá tenistka, ale jako člověk jsi špína!“ stálo v komentáři na Facebooku, který poslanec označil za ,,dobrý koment".

Takto velmi silně se Miroslav Kalousek vyjádřil k věci „špína Petra Kvitová"
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg a Miroslav Kalousek

Poslanec Stanislav Huml reagoval na jeden z komentářů na webu a zkopíroval si ho na svůj facebookový profil: „Dobrý koment Daniel Rovný: Lépe bych své pocity vyjádřit nesvedl. Ano trénovala ve sportovištích postavených z daní chudších obyvatel, aby jako bohatší se mohla daním vyhnout. Petro, jsi skvělá tenistka, ale jako člověk jsi špína! Obdobné jednání třeba Německá spolková republika pečlivě vyhledává a trestá nepodmíněným trestem a propadnutím majetku."

Toto vyjádření rozpoutalo širokou debatu a několik přestřelek na síti a na poslance se snesla vlna kritiky. První místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek se postavil na stranu Kvitové a také svobody. Nápady poslance Stanislava Humla označil za směšné.

„Vzhledem k ideovému backgroundu pana kolegy Humla je potřeba ocenit, že nenavrhuje Petru Kvitovou rovnou zavřít nebo zastřelit. Jeho návrh na odebrání občanství je naprosto směšný. Svobodný svět a svobodní lidé v něm se vyznačují tím, že mohou mít trvalé bydliště, kde chtějí, aniž by to něco ubíralo na jejich občanských právech. Petra Kvitová nedělá nic nezákonného a nemravného,“ řekl ParlamentnímListům.cz první místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek.

Nyní se Huml v prvé řadě vymezuje vůči tomu, že by příspěvek na jeho facebookovém profilu byl jeho vlastním vyjádření. Jak uvedl, informaci o novém bydlišti slavné tenistky našel na „zdi” svého přítele a jeho příspěvek pouze sdílel na svoji stránku.

Mgr. Stanislav Huml

  • SOCDEM
  • Zemřel 28. prosince 2021
  • zastupitel obce

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …