Takže OBI narvaný a kadeřnice nesmí otevřít? Doktor Macek jde do otáček

14.04.2020 21:45

Stomatolog a glosátor Miroslav Macek se pozastavuje nad „českou logikou“ ve spojitosti s tím, jak vláda postupuje s uvolňováním omezení pro obchody a služby, jež byly uzavřeny před měsícem kvůli epidemii koronaviru. Restriktivní opatření podle něj jsou chaotická a nadělají zbytečně škody. Opřel se do vystupování prezidenta Miloše Zemana v době koronavirové krize a zmínil zajímavé postupy slovenského krizového štábu.

Takže OBI narvaný a kadeřnice nesmí otevřít? Doktor Macek jde do otáček
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

„Mstivý, nenávistný a sprostý hulvát ve funkci prezidenta mluví o porozumění, solidaritě a sounáležitosti. Úplně předoucí pussycat…“ hodnotí v úvodu svého komentáře nelítostně doktor Macek českou hlavu státu.

Kriticky se opřel i do vlády pro její „nelogická“ opatření, která přijala v boji proti koronaviru. „Kadeřnice a drobné provozovny nesmějí otevřít, OBI a další supermarkety jsou narvány… vítejte ve světě české logiky…“ kroutí Macek nechápavě hlavou.

Vzápětí odkazuje na studii z Porýní-Vestfálska, jež uvádí, že 15 % lidí je vůči koronaviru zcela imunní. Smrtnost je 0,37 %. „Tak si to spočítejte, a pak se zamyslete, kolik zla, neštěstí a zmařených lidských životů přinesou v konečném účtování všechna ta chaotická opatření, kterých jsme svědci,“ vybízí glosátor.

„Mimochodem, od počátku roku, koronavirus nekoronavirus, u nás zemřelo bez paniky přes 30.000 lidí, z nichž 143 bylo současně nakaženo koronavirem,“ podotýká dále.

Anketa

Vadí vám vládní nařízení, ať lidé během karantény nejezdí na chaty a chalupy?

9%
91%
hlasovalo: 25930 lidí
V kontextu s tím vzpomněl některé stále se „měníci“ postoje, které zaznívají od představitelů vlády a odborníků, kteří se na boji proti epidemii koronaviru podílejí:

„Chce to postupné promořování. Tedy otevírat postupně další obchody, poté školy…“

„Jsem zásadně proti. Chce to postupně imunizovat. Tedy otevírat postupně další obchody, poté školy...“

„V žádném případě! Chce to postupně snižovat vnímavost vůči viru. Tedy otevírat postupně další obchody, poté školy...“

„Říkám kategoricky a zcela jednoznačně ne! Žádné experimenty a ohrožení občanů! Žádné snižování vnímavosti, imunizace či dokonce promořování! Chce to jen otevřít postupně další obchody, poté školy..."

A v neposlední řádě poukázal na to, jak se k situaci stavějí na Slovensku. Slovenský krizový štáb v čele s premiérem Igorem Matovičem na zasedání v Krompaších prý rozhodl o karanténním uzavření pěti romských osad.

„Podle Matoviče je na relativně malém území velmi mnoho lidí pozitivně testovaných na koronavirus. Přesná čísla ovšem odmítl uvést, ‚aby se nepodněcovaly vášně‘. Správně! Zatloukat, zatloukat, zatloukat,“ uzavírá Macek své glosy.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…