Takže v Číně žádné respirátory FFP3 nebyly? Kalousek se pustil do Hamáčka

23.03.2020 21:37

Předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek se pustil do vicepremiéra a ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD) za to, že „podlézá“ Číně a nedokázal sehnat respirátory FFP3. Naopak na sociální síti tleská soukromé textilní společnosti Adler, které se na čínském trhu podařilo objednávku šesti milionů respirátorů FFP3 dohodnout.

Takže v Číně žádné respirátory FFP3 nebyly? Kalousek se pustil do Hamáčka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

O víkendu v Pardubicích přistálo další letadlo s ochrannými pomůckami, které si stát zaplatil u čínských firem, respirátory nejvyšší třídy FFP3 však v dodávce chyběly.

Hamáček, jehož resort dodávky z Číny řídí, to zdůvodnil tím, že respirátory FFP3 v této zemi nejsou. „Já jsem lékařům žádné FFP3 neslíbil, protože je nemůžeme koupit. V Číně nejsou,“ sdělil ministr vnitra.

Nakonec se však ukázalo, že nic není nemožné. Ministerstvu zdravotnictví nabídla pomoc ústecká textilní společnost Adler, jejímž zakladatelem je Martin Hausenblas. Ten oznámil, že na čínském trhu se podařilo dohodnout objednávku šesti milionů respirátorů FFP3.

Před Hausenblasem nyní Kalousek smeká klobouk a slovy kritiky naopak nešetří na adresu Hamáčka. „Kdyby Hamáček přiznal, že respirátory FFP3 nedokáže sehnat, stejně bych mu za ústenky zatleskal, jenom přitom neměli Číňanům tak otřesně podlézat. Jenže on tvrdil, že v Číně nejsou (jinak by je nám soudruzi přece dali). Bravo, Martin Hausenblas!“ napsal ve svém tweetu.

 

 

„Nakupovat v Asii je velmi složité, proto jsme ministerstvu pomoc nabídli,“ sdělil serveru Seznamzprávy.cz Hausenblas.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…