Takže válka o ČT. Snad mě pan Veselý nezalehne. Radní Šarapatka srdečně přivítal nové kolegy

27.05.2020 18:53

Korektnost skončila, bude válka o ČT. Na zteč. Padneme vestoje, pokud nás pan Veselý nezalehne. Těmito hřejivými slovy přivítal nové členy Rady České televize její dlouholetý člen Zdeněk Šarapatka. Na jeho twitteru se rozproudila velmi živá debata, zda je lepší proti novým silám nasadit metody mafie, nebo vyrazit demonstrovat do ulic.

Takže válka o ČT. Snad mě pan Veselý nezalehne. Radní Šarapatka srdečně přivítal nové kolegy
Foto: Repro Youtube
Popisek: Zdeněk Šarapatka

Anketa

Prospívá České republice účast ČSSD na vládě?

hlasovalo: 9361 lidí
Radu České televize po středeční poslanecké volbě doplní Hana Lipovská, Luboš Xaver Veselý a Pavel Matocha. Společně s triem Roman Bradáč, Pavel Kysilka a Jiří Šlégr, kteří byli zvoleni již v březnovém prvním kole, tak doplní patnáctičlennou Radu ČT na plný počet.

Jedním z jejich kolegů v ní bude i Zdeněk Šarapatka, doposud nejviditelnější radní, proslavenými svými šťavnatými výstupy na Šafrově serveru Forum24.cz i v dalších médiích. Zaskvěl se perlami kalibru „Zeman má úkol z Moskvy rozvrátit zemi“ i sprostými výroky na adresu diváků ČT, dokonce se kvůli němu zkoumaly možnosti odvolání člena Rady.

Teď se však s výkřikem „Na zteč!“ odhodlaně postavil do čela odporu proti novým pořádkům v televizní radě.

„Tak jo. Bude válka o ČT,“ avizoval na svém twitteru jen pár minut po volbě. Obává se, že bude hrát „v oslabení“, ale ujistil liberální osazenstvo českého twitteru, že zabojuje se ctí.

„Upřímně: na posily Babiše, které ČT velkohubě kritizují, se těším. Žvanit v médiích a rozdat si to tváří v tvář je rozdíl,“ vzkázal Lipovské, Veselému a Matochovi.

A kdyby to přesto nevyšlo, doplnil své vyhlášení války úderným heslem „A když umřít, tak vestoje“. Obává se tak jediné věci – že jej Luboš Xaver Veselý, známý svou silnou postavou, zalehne.

Přesto ale Šarapatka hodlá vyrazit na zteč ztracených pozic.

Redaktor Radek Bartoníček z Aktuálně.cz se ho pokusil krotit, že vyhlašovat válku je možná předčasné. To však bylo něco na Šarapatku: „Vy pane kolego v té radě pracujete? Tušíte vůbec, jak to tam teď vypadá?... a to ještě nebyly zvoleny tyto kádry.“ Navíc Luboše Veselého prý zná detailně a nic dobrého od něj nečeká. Veselý a Šarapatka se již v minulosti střetli.

„Milý pane kolego, bitva tam už začala. Teď to bude válka,“ dodal Šarapatka, s tím, že doba korektnosti skončila.

Jiní jeho bojovou náladu chápali více, a objevovaly se rady typu kmotrovského „když zalehnout, tak na matrace“. Jiný naznačil další možný vývoj událostí: „Držím vám fest palce. A pokud to bude třeba, vyjít do ulic, jsem připraven.“

reklama

autor: jav

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…