Tato důležitá zpráva prý zapadne v „mediálních sračkách“. Podívejte se

02.12.2015 11:49

Exministr práce a sociálních věcí a člen ODS Miroslav Macek se na svém webu viditelny-macek.cz zamýšlí nad aktuálním domácím i světovým děním, a to formou glos.

Tato důležitá zpráva prý zapadne v „mediálních sračkách“. Podívejte se
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

„Vedle dolaru, eura, libry a jenu se nyní do koše hlavních světových měn zařadil také čínský jüan, rozhodl Mezinárodní měnový fond (MMF). Šéfka fondu Christine Lagardeová, která byla už před zasedáním pro přijetí jüanu, prohlásila, že jde o mezník v integraci Číny do světového finančního systému. Součástí koše bude čínská měna od října 2016. Myslím, že toto je zcela nejdůležitější zpráva, ač zapadne v obvyklých mediálních sračkách,“ poznamenal Macek v úvodu svého dnešního pojednání.

Zároveň také poslal otevřený dotaz na premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD), který chce věnovat Turecku 400 milionů korun a zastavit tak příliv uprchlíků do Evropy. „Jaké kontrolní mechanismy použijete, abyste zkontroloval, zda byly peníze opravdu použity k výše zmíněnému účelu a jakým způsobem se bude kontrolovat efektivnost takto použitých peněz,“ táže se Macek.

Původní text ZDE.

A neopomněl také to, že městská část Praha 10 pořídila na hřebenech Krkonoš hotel se 111 lůžky. Záměr měl být jasný – pro děti na školy v přírodě. „Jenže ač vozí děti do svého – a měla by tak výrazně ušetřit, opak je pravdou. Za pobyty ve svém objektu dává o čtvrtinu více, než by pořídila jinde. Kvůli nevýhodné smlouvě navíc musí ve svém vlastním hotelu platit penále 200 korun za každé neobsazené lůžko. A to soukromníkovi, kterému hotel pronajímá za korunu denně.
Tak takovou zprávu dostat obyvatelé Prahy v 15. století, to by byla defenestrace!“ poznamenal Macek.

Macek si však také povšiml rozhovoru psychologa Jiřího Brančíka, který poskytl ParlamentnímListům.cz. „Jestliže připustíme, že teroristy ‚něco vyprovokovalo‘, a stalo se to na našem území, vina je na nás, je potřeba to napravit…“ uvedl podle Macka Brančík klasickou, omletou manipulaci. „Mám dokonce podezření, že lidé, kteří kladou tyto otázky, tomu mechanismu věří. Je však jisté, že někdo se dopouští manipulace vědomě. Manipulací totiž lze úspěšně ovládat masy. Vidíme to všude, část společnosti si již na tuto filozofii zvykla – my jsme ti špatní, kteří vypouštějí zplodiny do ovzduší, my jsme ti špatní, kteří se málo integrují do EU, a v tomto případě opět my jsme ti špatní, kteří dráždí vrahy k vraždění. Odpověď tedy zní, my neprovokujeme, my žijeme naším svobodným způsobem života. Pokud ho někdo považuje za špatný, ať žije jinde,“ reagoval Macek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…