Tato místa ohrožena v ČR, zní z vysoka. A válka začala i u nás

24.02.2022 9:07 | Ze sítí

Putin je vrah, ruští švábi a další ostré výrazy zaznívají poté, co Rusko v noci skutečně zaútočilo na Ukrajinu. „Tak tohle je válka. Američani měli pravdu. Je to šílenec,“ poznamenal mimo jiné šéfredaktor MF Dnes Jaroslav Plesl. A válka tak začala i slovní – u nás zaznívají výčitky na adresu těch, kteří Putina podporovali. A poslanec Jan Bartošek si myslí, že nastal čas bavit se o zvýšení ostrahy kritické infrastruktury.

Tato místa ohrožena v ČR, zní z vysoka. A válka začala i u nás
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vláda premiéra Petra Fialy dostala důvěru většiny sněmovny. Pro návrh bylo 106, proti návrhu 87 poslanců

„Fanoušci vraha od Moskvy, vy ideoví pomahači vraždění civilního obyvatelstva na Ukrajině, ještě slovo a minimálně zde jdete do bloku. Okamžitého. Jste henleinovci dneška, odpad demokratické společnosti. Samozřejmě že léta upozorňuji na zločinecké vlastizrádné chování Tomia Okamura – SPD, Pražský hrad – Kancelář prezidenta republiky a dalších fanoušků vraha Putina. Přidávají se Trikolóra , KSČM – Komunistická strana Čech a Moravy .... naposledy třeba Otevřeme Česko – Chcípl PES,“ zmínil sympatizant koalice Spolu Ondřej Šimíček na sociální síti.

„Všichni jsme od těchto dutých hlav, zneužívajících omezený rozhled některých občanů, napadáni, dehonestováni, označovaní za americké ovce či Bruselskou vládu. Ovšem realita je taková, že jmenovaní podporují vrahy od Moskvy a Hitlera 21. století, Putina. Jestli při své dutosti umíte na mapě najít Ukrajinu, podívejte se, kam dopadají ruské střely. Jak daleko je to od Vysokých Tater. Označuji podporu zmiňovaných Ruskem dotovaných a vlastizrádných subjektů za dosud přinejmenším hloupost, která jde napravit... už to nedělejte. Máte šanci zachovat si tvář a čest. Nemám ve zvyku odsoudit někoho jen pro jeho blbost, že je schopen brát vážně internetové žvásty, zaplacené Kremlem, ale už to nedělejte. Po dnešku už to žádný slušný člověk dělat nemůže. Nemáte zač,“ dodal.

„Apoštolové slovanské vzájemnosti, vytáhněte hlavy z prdele. Nikdy nikdo nezabil tolik Slovanů, jako Rusko (je jedno, že se jmenovalo SSSR). Nic, jako slovanská vzájemnost neexistuje. Putin je vrah,“ zakončil.

„Tak tohle je válka. Američani měli pravdu. Je to šílenec. Navíc je evidentně připravenej použít jaderný zbraně,“ poznamenal šéfredaktor MF Dnes Jaroslav Plesl.

„Ve válce o Kosovo se od března do června 1999 do války zapojila NATO na straně kosovských Albánců. Území Srbska bylo více než 3 měsíce intenzivně bombardováno a po této vojenské akci skončila válka v Kosovu. Teď záleží na tom, jak se NATO rozhodne. Vstoupí otevřeně do ‚války‘ na Ukrajině? Pokud ano, nasleduje jaderná odpověď?“ zeptal se člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání Vadim Petrov.
 

„Jsem přesvědčen, že ruská GRU má jistě připravené diverzní plány na území EU, aby zamezila zásobování UKR. Myslím si, že nastal čas v ČR se bavit o zvýšení ostrahy kritické infrastruktury. Myslím tím hlavně vládní budovy, energetický sektor, muniční sklady a další infrastrukturu,“ obává se poslanec a místopředseda Poslanecké sněmovny Jan Bartošek (KDU-ČSL).

Jsem přesvědčen, že ruská GRU má jistě připravené diverzní plány na území EU, aby zamezila zásobování UKR. Myslím si, že nastal čas v ČR se bavit o zvýšení ostrahy kritické infrastruktury. Myslím tím hlavně vládní budovy, energetický sektor, muniční sklady a další infrastrukturu.

— Jan Bartošek (@honzabartosek) February 24, 2022

„Dění na Ukrajině se nás bezprostředně týká, několik stovek km od nás byla bezdůvodně napadena svobodná země! Šílencem, který otevřené mluví o uspořádání Evropy a sfér vlivu z konce minulého století! Do dnešního dne to někteří ruští švábi u nás hájili a bagatelizovali,“ poznamenal na svém twitterovém profilu další lidovec, Marian Jurečka.

Dění na Ukrajině se nás bezprostředně týká, několik stovek km od nás byla bezdůvodně napadena svobodná země!

Šílencem, který otevřené mluví o uspořádání Evropy a sfér vlivu z konce minulého století!

Do dnešního dne to někteří ruští švábi u nás hájili a bagatelizovali!

— Marian Jurečka (@MJureka) February 24, 2022

V řadě ukrajinských měst včetně Kyjeva jsou slyšet výbuchy, uvádí ukrajinská agentura Unian poté, co ruský prezident Vladimir Putin oznámil začátek speciální vojenské operace na Ukrajině. V Kyjevě bylo slyšet několik silných zvuků znějících jako střelba dělostřelectva, uvádí agentura Reuters s odvoláním na svědky z místa včetně svého zpravodaje a reportéra stanice Fox News.

U hlavního letiště Boryspil v Kyjevě byla slyšet střelba, píše agentura Interfax. V současné situaci Ukrajina uzavřela celý svůj vzdušný prostor. V přístavním městě Mariupol se podle agentury Interfax Ukrajina vylodili ruští vojáci. Rusko uvedlo, že jeho útoky na ukrajinské cíle nemíří na města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…