Tato země si zaslouží stabilní vládu, nechal se slyšet ministr vnitra Metnar

13.04.2018 19:00

Ministr vnitra Lubomír Metnar byl hostem Luboše Xavera Veselého v jeho XTv.cz. „Je důležité, aby už došlo k politické stabilizaci. Tato země si zaslouží stabilní vládu,“ řekl mimo jiné Metnar.

Tato země si zaslouží stabilní vládu, nechal se slyšet ministr vnitra Metnar
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr obrany Lubomír Metnar

„Je to rozmanité. Zkušenost, na základě které se dostáváte do celé řady problémů. Témata musíte nastudovat, musíte je pochopit,“ řekl Metnar k agendě ministerstva. Každý den prý před spaním přemýšlí nad tím, co vše nestihl.

Video najdete ZDE.

Následně pohovořil o přerozdělovacím systému migrantů. „Dojde k rozhodnutí na úrovni Rady Evropské unie, a tam by mělo dojít k tomu, zda bude povinnost přijímat uprchlíky nebo ne,“ poznamenal Metnar, jenž se domnívá, že to pro nás bude velmi těžké. „Současné složení Poslanecké sněmovny, kde je 9 politických subjektů, nemá shodu v tomto tématu. Podle Metnara není mechanismus problémem peněz, ale spíše politického konsenzu.

Metnar pak také uvedl, že nejsme cílovou zemí ani pro uprchlíky ani pro teroristy. Pochválil rovněž bezpečnostní složky, které u nás působí. Metnar se pak rozhovořil o problému drog, jenž je podle jeho slov dobře podchycen policií. 

Ministr vnitra pak pohovořil o své praxi ve Spojených státech. „Policie je tam daleko razantnější. Je to i historicko-kulturním postavením,“ zmínil Metnar. Závěrem se pak hovořilo i o České poště, jež nabízí velké množství produktů. Xaver Veselý to nazval vetešnictvím. „Chtěl bych, aby se změnil komfort pro zaměstnance i pro klienty pošty,“ dodal Metnar, jemuž podle jeho slov velké množství produktů na poště rovněž vadí. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

20:15 Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

„Dnes čelíme dvěma velkým existenčním hrozbám; woke kultuře a imigraci,“ řekl na konzervativní konfe…