Taxikáři zrušili dnešní protest a jednají na úřadu vlády s premiérem Babišem

04.05.2018 6:15

Taxikáři dnes ráno zamíří na úřad vlády, kde budou od 06:00 hodin jednat s premiérem v demisi Andrejem Babišem (ANO). Kvůli výzvě k jednání Sdružení českých taxikářů odložilo dnešní plánovaný protest proti službám typu Uber, který se měl uskutečnit od 05:00 v Čestlicích u Prahy. Důvodem svolání protestu bylo memorandum, které v pondělí uzavřeli zástupci vlády a společnosti Uber. Taxikáři kritizují to, že řidiči Uberu budou moci jezdit nadále bez taxametrů, informovala ČTK.

Taxikáři zrušili dnešní protest a jednají na úřadu vlády s premiérem Babišem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Další den protestů pražských taxikářů proti službě Uber. Ze srazu na Strahově vyjeli demonstrovat do ulic města

Podpisem memoranda se Uber zavázal ke zřízení českého živnostenského oprávnění. ČTK uvedla, že řidiči společnosti mají podle memoranda splňovat podmínky pro běžné taxikáře včetně licence či zkoušky z tiskopisu a firma slíbila, že bude státu poskytovat data o jízdách a zajistí elektronické evidence tržeb. Podle Sdružení českých taxikářů je však memorandum paskvil. Uber podle taxikářů nebude nadále podléhat přísným podmínkám jako taxikáři.

Sdružení proto vyzvalo taxikáře a dispečinky k protestu v Čestlicích, který měl trvat dvě hodiny do 07:00. Premiér Babiš ve čtvrtek taxikáře vyzval, aby místo blokování dopravy přijeli ráno jednat na úřad vlády. Taxikáři jeho pozvání přijali a odložili plánovaný protest. Ten se podle nich buď uskuteční, nebo neuskuteční podle toho, jak dopadnou jednání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…