Teď se strhne řev. Šéfka německé Alternativy oficiálně navrhla vyvážet běžence na evropské ostrovy

14.08.2016 10:38

Šéfka Alternativy pro Německo Frauke Petryová představila německé vládě plán, jak naložit s nelegálními uprchlíky. Vyslyší ji koaliční vláda německých křesťanských a sociálních demokratů pod vedením Angely Merkelové?

Teď se strhne řev. Šéfka německé Alternativy oficiálně navrhla vyvážet běžence na evropské ostrovy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Spolkové republiky Německo

ČTK předestřela českým čtenářům plán Frauke Petryové, jak naložit s nelegálními migranty mířícími do Německa. Petryová předsedá Alternativě pro Německo (afD), která bývá označována za populistickou, takže příliš nepřekvapí, že i její předložené řešení je poměrně razantní.

„Nelegální migranti a odmítnutí žadatelé o azyl budou převezeni na dva ostrovy mimo Evropu, které budou pod ochranou OSN,“ řekla Petryová, aniž uvedla, které ostrovy má přesně na mysli. Podle německých médií se dáma zřejmě inspirovala australským azylovým modelem. Vláda u protinožců je ochotná spolufinancovat setrvání migrantů na okolních ostrovech. Srdce australského kontinentu spatří jen malá část migrantů, jestliže projde přísným azylovým řízením. „Navrhuji přeměnit Spolkový úřad pro migraci a uprchlíky na úřad pro emigraci, který zajistí, aby všichni nelegální migranti tuto zemi co nejdříve opustili,“ řekla také Petryová.

Nedávný průzkum společnosti Ipsos ukázal, že by většina Němců nebyla k plánu Petryové hluchá. Občané Spolkové republiky Německo jsou většinou přesvědčeni, že uprchlíci míří do EU z ekonomických důvodů, a věří, že se mezi příchozími migranty nalézají i teroristé. Dvě pětiny Němců by proto byly nakloněny uzavření hranic. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…