Teď se ukáže, jak silná je proruská Pátá kolona, píše Ondřej Neff o demonstracích proti konvoji USA. Jiný žurnalista z nich má již předem srandu

18.03.2015 10:51

K průjezdu americké vojenské kolony přes území České republiky přidali kromě jiných komentář i ředitel redakce MF Dnes Daniel Málek a legendární český novinář a vydavatel internetového názorového deníku Neviditelný pes Ondřej Neff. Zatímco Málek s notnou dávkou nadsázky líčí, co může takový řidič obrněného transportéru zažít na českém území, Neff poukazuje na to, že průjezd americké vojenské kolony přes území České republiky bude zkouškou, jak silná je u nás pátá kolona Ruska. Zda sedí pouze na Hradě, nebo se nachází i někde jinde.

Teď se ukáže, jak silná je proruská Pátá kolona, píše Ondřej Neff o demonstracích proti konvoji USA. Jiný žurnalista z nich má již předem srandu
Foto: wikipedia.org
Popisek: Ondřej Neff

Neff na úvod svého článku zveřejněného na serveru Neviditelný pes podotýká, že na transportu spojenců není nic výjimečného, neboť jsme součástí NATO. Za normálních okolností by tedy přítomnost americké techniky a vojáků neměla vyvolat žádné vášně.

Jenomže u nás prý poměry normální nejsou. „Žijeme v zemi, jejíž prezident se těší, jak bude vedle severokorejského vraha Kima mávat z tribuny vojákům armády, která pomáhá vraždit na Ukrajině. A tento člověk, zvolený většinou voličstva, má nemalou podporu,“ soudí Neff.

Jak velkou má prezident Zeman podporu se dle novináře ukáže, až „ty tanky pojedou po D1“. Bude to prý zkouška, jak silná je u nás pátá kolona Ruska. Zda sedí pouze na Hradě, nebo se nachází i někde jinde. Ukázat se ale také dle Neffa nemusí vůbec nic, neboť „události nahlížíme brejlemi médií a o jejich objektivitě je bohužel třeba silně pochybovat.“

Celý článek k přečtení ZDE

Zápisky dragouna z jeho jízdy po zemích českých

Ředitel redakce MF Dnes Daniel Málek na názorové straně týchž novin publikoval „Zápisky dragouna z jeho jízdy po zemích českých“, v nichž s nadsázkou líčí, co by mohl řidič amerického obrněného transportéru zažít mezi Bohumínem a Rozvadovem.

Na cestě přes Českou republiku prý může nastat několik logistických problémů. Od nutnosti mít palubní jednotku OBU, která komunikuje s mýtnými branami, přes nutnost vyhnout se dálničnímu mostu v Ostravě-Přívozu, který je v havarijním stavu a mohou na něj pouze osobní auta, až po úřadování „zlatých českých ručiček“, které Američany okradou o benzín a další příslušenství.   

Plánované setkání s Čechy prý bylo zrušeno, neboť veřejné mínění je rozděleno. S domorodci se americký voják setká před branou do kasáren v Ruzyni, kde pět demonstrantů vykřikuje protestní „Ami go home!“ a poblíž Plzně, kde se s ním dá do řeči starý muž, který si pamatuje, jak před sedmdesáti lety české území osvobozovali vojákovi krajané a jak jich tu na sto dvacet padlo. Když se jeden mladý vojín diví, proč tenkrát Američané nepokračovali na východ, proč se po osvobození západních Čech zastavili a čekali, stařec prý odvětí: „protože se báli Rusů“.

 

reklama

autor: luš

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…