Těhotná paní nám narazila do auta a policii tvrdila, že ji honí auto plné Arabů... Muslimská učitelka ze severních Čech promluvila

09.05.2019 19:17

Palestinka Nur Ashraf Bekai žije od čtyř let v České republice. Dnes učí na základní škole v Předlicích v Ústí nad Labem. Děti ji mají na angličtinu a na občanskou výchovu. Učí děti s tradičním muslimským šátkem na hlavě. Proč ho odmítá sundat? Podívejte se sami.

Těhotná paní nám narazila do auta a policii tvrdila, že ji honí auto plné Arabů... Muslimská učitelka ze severních Čech promluvila
Foto: Archiv
Popisek: Modlící se muslimové v mešitě

Nur Ashraf Bekai žije už řadu let v České republice, studovala na Univerzitě Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem a dnes učí děti na jedné ze základních škol v městské části Předlice. V islámu vystupuje učitel jako posel zpráv a ona se v duchu své víry snaží dětem předávat své znalosti stejně.

Jak prozradila v rozhovoru pro Deník.cz, činí tak s muslimským šátkem na hlavě a odmítá ho sundat. Proč? „Šátek je moje identita, symbol svobody. Není den, kdy bych ho neměla. To bych raději zůstala doma. Diskuse o zákazu nošení šátku je stejně absurdní, jako kdyby teď někdo přišel a nakázal všem, aby šátky nosili. Tak proč by to někdo měl zakazovat mně?“ zeptala se. Doma má přes 50 šátků různých barev.

Konstatovala také, že má pochopení pro obavy českých občanů z muslimských turistů v Teplicích, ale jedním dechem dodala, že nebýt těchto turistů, nebudou Teplice zdaleka tak bohatým městem, jakým jsou. Připustila však také, že by po sobě arabští hosté měli víc uklízet. Především po svých dětech. Třeba po setkání v parku.

Rozhodně prý také ze strany svých českých spoluobčanů necítí nenávist.

„Ne, nenávist necítím. My jako rodina jsme měli pár incidentů, to ano, ale věřím, že to jsou jedinci, kteří za nimi stáli. Například si vzpomínám, že nám jedna těhotná paní narazila autem do našeho auta a odrazila nás ještě do dalšího. Následně volala na policii, že ji pronásleduje auto plné Arabů. Úplně celou situaci otočila. Když přijeli policisté, odmítali si poslechnout naši verzi. Pořád opakovali, abychom nedávali ruce do kapes. Asi si mysleli, že se odpálíme, nebo jiný nesmysl. Náš život v komunitě ale jinak není narušen. Chodíme do modlitebny, čteme Korán, učíme se číst správně arabštinu a pak si povídáme mezi sebou,“ prozradila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

16:30 Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

Ekonomka Ilona Švihlíková pronesla šokující informace o americké ekonomice, která pomalu spěje ke ka…