Tejc: ČSSD se na Bémově "systému“ nepodílela. Máme čisté svědomí

26.03.2012 20:10

Sociální demokraté mají prý v kauze Pavla Béma a Romana Janouška čisté svědomí. Jeroným Tejc odmítá tvrzení svého spolustraníka Jiřído Dienstbiera, že o spolupráci s lobbistou musel vědět třeba i Petr Hulinský. Pokud má prý důkazy, ať je předloží.

Tejc: ČSSD se na Bémově "systému“ nepodílela. Máme čisté svědomí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jeroným Tejc

„ČSSD má čisté svědomí, nebyla účastná na vládě,“ uvedl Jeroným Tejc v Interview ČT24 ke kauze odposlechů hovorů Pavla Béma a Romana Janouška. On sám byl sice v době nahrávek Bezpečnostní informační službou předsedou Stálé komise pro kontrolu BIS, podle jeho slov ale k těmto “živým“ věcem neměl přístup.

Na to moderátorka odvětila, že ale jeho spolustraník Jiří Dienstbier poukázal například na Petra Hulinského, který podle něj musel o „spolupráci“ primátora a lobbisty vědět. „Nechci nikoho soudit a rozhodně nikoho hájit,“ začal Tejc. „To inkriminované období ale spadá do doby, kdy ODS tvořila koalici,“ pokračoval dál svou.

„Jestli byl Hulinský předsedou komise, která kontrolovala třeba Opencard, byl naopak tím, kdo poukazoval na nekalosti kolem Opencard,“ míní Tejc. „Pokud pan Dienstbier o něčem ví, měl by důkazy poskytnout orgánům činným v trestním řízení. … Jsem přesvědčen, že když ČSSD nebyla v koalici, těžko se mohla na tom systému podílet.“

Tejc dále trvá na odchodu Jiřího Kubiceho z pozice ministra vnitra, v souvislosti s automobilovou nehodou Janouška. Prý na tom trval už od první chvíle, kdy na úřad přišel. „Ministr vnitra nese zodpovědnost za policii,“ dodal a měl na mysli nestandardní jednání policistů při Janouškově zadržování.

„Nepovažuji za standardní, že osoba, která utíkala policii nebo byla pod vlivem alkoholu, nebyla umístěna do cely předběžného zadržení,“ míní Tejc. „Podstatné je to, aby bylo zjištěno, zdali nebyly porušeny nějaké zákony,“ dodal.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…