Tejc na Frekvenci 1: Od Zemana jsem nikdy neslyšel vulgární slovo. Hovory z Lán beru za provokaci

07.12.2014 19:51

V tajné volbě na sjezdu bude mít Jeroným Tejc velkou šanci na zvolení do funkce prvního místopředsedy strany ČSSD. Bohuslav Sobotka jej sice nepodporuje, ale ze zpráv od stranických kolegů se dá podle jeho vyjádření odhadnout, že šanci na zvolení do nejvyššího vedení strany má. Tejc to řekl v dnešním Pressklubu na Frekvenci 1.

Tejc na Frekvenci 1: Od Zemana jsem nikdy neslyšel vulgární slovo. Hovory z Lán beru za provokaci
Foto: Petr Kupka
Popisek: Jeroným Tejc a Bohuslav Sobotka

V další části pořadu se Tejc věnoval změnám v zákoně o exekucích. „Zákony, které předkládám, leží ve sněmovně už od dubna a zatím se nedostaly ani do prvního čtení, proto jsem požádal předsedu vlády, aby byl zákon projednán ve sněmovně prioritně. Jsem přesvědčen, že do Vánoc se to někam pohne,” řekl Tejc.

Návrh se týká mobiliárních exekucí. „Zabavování movitých věcí vlastníkům musí být v souladu s Evropskou unií, nesmí být zabavovány hračky, zdravotní pomůcky, finance do výše dvojnásobku životního minima, věci denní potřeby jako pračka, lednice a také by neměly být zabavovány věci do hodnoty tisíce korun. Zákon rovněž stanoví, že u dluhů do padesáti tisíc korun se nebudou moci zabavovat nemovitosti, pokud v ní má dlužník bydliště," konkretizoval jím předložené změny v zákoně o exekucích Tejc. V rámci tohoto zákona by se měla změnit a zlepšit i kontrola exekutorů.

Jeroným Tejc se také vyjádřil k mediální prezentaci prezidenta Miloše Zemana. „Z vystoupení pana prezidenta v Hovorech z Lán jsem byl rozčarován, ale sám jsem od pana prezidenta neslyšel nikdy jediné vulgární slovo, takže to považuji z jeho strany pouze za jakousi provokaci,“ prohlásil v Pressklubu Tejc.

  • Celý záznam rozhovoru naleznete na oficiálních stránkách Frekvence 1, a to ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bra

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…