Těla obětí letecké havárie jsou v chladících vagonech, informuje OBSE

20.07.2014 15:46

Záchranáři v místě dopadu malajsijského letounu, který se ve čtvrtek zřítil nad východní Ukrajinou, našli těla 196 z celkových 298 obětí. Těla jsou nyní uložena v chladicích vagonech ve městě nedaleko místa pádu letadla, není ale jasné, kdo k nim má přístup. Uvedli to pozorovatelé Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (OBSE), kteří jsou na místě katastrofy.

Těla obětí letecké havárie jsou v chladících vagonech, informuje OBSE
Foto: tan
Popisek: Pád malajského letadla

Zpravodaj agentury AP uvedl, že dnes už v oblasti neštěstí neleží celá lidská těla a záchranáři hledají pouze jejich části. Zástupci ukrajinských úřadů ani účastníci záchranné akce nejsou schopni říci, co se stalo s ostatky zbývajících 102 obětí, které se doposud vypátrat nepodařilo.

Zaměstnanci železnice, na které se odvolává agentura Reuters, uvedli, že ostatky obětí byly v noci naloženy do chladících vagonů na nádraží ve městě Torez, ležícím nedaleko místa nehody.

Kyjev znovu obvinil proruské separatisty,

Vagony prohlédli pozorovatelé OBSE. Alexander Hug z pozorovatelské mise OBSE uvedl, že se svými kolegy viděl pytle s ostatky, nebyli ale schopni je spočítat. Podle vysoce postaveného představitele samozvané Doněcké lidové republiky Sergeje Kavtaradzeho jsou ve vagonech těla 196 obětí. „Zůstanou tady, dokud se nepodaří vyřešit, co s nimi," poznamenal Kavtaradze.

Kyjev znovu obvinil proruské separatisty, že dělají všechno pro to, aby zničili důkazy, které potvrzují, že letoun sestřelila ruská raketa. Podle mluvčího ukrajinské Rady národní bezpečnosti a obrany Andrije Lysenka separatisté narušili oblast, kterou vyšetřovatelé potřebují mít nedotčenou, aby mohli vypátrat příčiny havárie. Lysenko rovněž tvrdí, že separatisté odvezli 38 těl do regionální nemocnice v Doněcku.

Letoun malajsijských aerolinií podle dosavadních poznatků zasáhla raketa země-vzduch, kterou podle Kyjeva vystřelili separatisté podporovaní a vyzbrojení Ruskem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: čtk, mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…