Televize je podle vlády rasistická. Zprávy vypadaly, jak kdyby se pouštělo jen jedno etnikum

09.01.2013 17:38

Většina ministrů podle premiéra Petra Nečase (ODS) kritizovala údajně rasistický způsob, kterým Česká televize informovala o propouštěných v rámci amnestie. Ministryně kultury Alena Hanáková má podle něj zvážit podání stížnosti Radě pro rozhlasové a televizní vysílání. Šéf České televize Petr Dvořák ČTK řekl, že se k tomu nebude vyjadřovat, dokud si nezjistí podrobnosti.

Televize je podle vlády rasistická. Zprávy vypadaly, jak kdyby se pouštělo jen jedno etnikum
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

"Drtivá většina členů vlády sdílí negativní stanovisko na způsob vysílání České televize o této amnestii ve smyslu poměrně rasistického informování, jako kdyby ti propouštění byli pouze jedné etnické skupiny," uvedl Nečas na tiskové konferenci po dnešním zasedání vlády, na němž byla kontroverzní amnestie prezidenta Václava Klause hlavním bodem jednání.

Valná většina ministrů podle premiéra vyjádřila názor, že by ministryně kultury Hanáková měla zvážit podání stížnosti do Rady pro rozhlasové a televizní vysílání na to, "že je z této věci dělána etnická záležitost zaměřená pouze proti jedné etnické skupině".

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh, čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…