Televize jsou v otázce amnestie neobjektivní. Na světě je stížnost

06.01.2013 17:54

Novinář a spisovatel Petr Štěpánek sepsal stížnost pro Radu pro rozhlasové a televizní vysílání. V objektivitě v otázce prezidentské amnestie a přímé volby prezidenta našel chyby u České televize, ale i TV Nova a Prima family.

Televize jsou v otázce amnestie neobjektivní. Na světě je stížnost
Foto: hns
Popisek: Jan Fischer versus Miloš Zeman

V televizi musí být informace objektivní a vyvážené a nesmí být zvýhodňována žádná politická strana. Proto Štěpáne podává stížnost na provozovatele televizních programů ČT1, ČT 24, Nova a Prima family. V dnešních Otázkách Václava Moravce se hovořilo o amnestii prezidenta Václava Klause a ve studiu byli přítomni pouze odpůrci tohoto kroku, což se Štěpánkovi nelíbilo. V sobotu navíc prý chybovala i TV Nova.

„Společnost CET 21, s. r. o., odvysílala na programu Nova dne 5. 1. 2013 v hlavní zpravodajské relaci Televizní noviny v čase 19:33 zcela spekulativní reportáž o údajných následcích amnestie, jež se opírala pouze o domněnky a jejímž jediným smyslem bylo poštvat veřejnost proti prezidentovi republiky. Obdobně tendenční bylo veškeré ostatní zpravodajství této televizní stanice v období po vyhlášení amnestie prezidenta republiky,“ napsal Štěpánek.

Prima family zase vysílala Prezidentský duel 2013, kam pozvala pouze Jana Fischera a Miloše Zemana. „Tím, že v takto atraktivním čase a navíc krátce před samotnou volbou televize pozvala do svého pořadu pouze dva z kandidujících, totiž Jana Fischera a Miloše Zemana, znevýhodnila všechny ostatní kandidáty, kterých je celkem devět. Takto nevyvážený postup může ohrozit samotnou regulérnost celé prezidentské volby,“ upozornil Štěpánek.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…