Telička končí. Úplně. Klaus trpí stařeckou demencí, řekl ještě

06.06.2021 21:58

Bývalý eurokomisař Pavel Telička končí v politice. Podle serveru E15.cz se rozhodl vzdát všech volených funkcí včetně mandátu středočeského zastupitele za hnutí Hlas. Ve svém statusu na sociální síti se rozepsal také o exprezidentu Václavu Klausovi. Dokonce v něm zmiňuje stařeckou demenci.

Telička končí. Úplně. Klaus trpí stařeckou demencí, řekl ještě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Pavel Telička

Telička se nyní chce plně soustředit na své podnikatelské aktivity a činnost v nevládních či občanských spolcích, už dříve rezignoval i na funkci předsedy Hlasu.

„Po zralé úvaze jsem se rozhodl, že se již nebudu angažovat v českém politickém životě. Vzdávám se všech volených funkcí, jakož i mandátu středočeského zastupitele. Nepočítám se svojí osobní účastí v žádných volbách do zákonodárných a zastupitelských orgánů naší země. V blízké budoucnosti se plně soustředím na své podnikatelské aktivity a činnost v některých nevládních či občanských spolcích,“ uvedl Telička. 

V posledních dnech však komentoval aktuální politické dění. „Premiér Andrej Babiš se uchyluje ke stále více nechutnému politickému arzenálu. Poslechněte si ho dnes v 7.50 na Radiožurnálu. Bohužel dostal x minut k nerušené předvolební kampani a bohužel ji dělá velmi nechutně, ale velmi efektivně,“ uvedl v minulých dnech Telička k Babišovu vystoupení.

Premiér @AndrejBabis se uchyluje ke stále více nechutnému politickému arzenálu. Poslechněte si ho dnes v 7.50 na @Radiozurnal1 . Bohužel dostal x minut k nerušené předvolební kampani a bohužel ji dělá velmi nechutně, ale velmi efektivně.

— Pavel Telička (@Telicka) June 4, 2021

„Byly časy, kdy člověk s Klausem nemusel v mnohém souhlasit, ale měl k němu respekt. Pak byly časy, kdy s ním nemohl souhlasit téměř v ničem a respekt ztratil. Když pak začal slovně rozhazovat pěstmi, tak si jen uvědomuje, jak nemilosrdná je stařecká demence,“ dodal Telička den poté, po vystoupení exprezidenta Václava Klause ve Dvaceti minutách Radiožurnálu. Tehdy Klaus opustil studio. 

Byly časy kdy člověk s Klausem nemusel v mnohém souhlasit, ale měl k němu respekt. Pak byly časy kdy s ním nemohl souhlasit téměř v ničem a respekt ztratil. Když pak začal slovně rozhazovat pěstmi, tak si jen uvědomuje, jak nemilosrdná je stařecká demence.

— Pavel Telička (@Telicka) June 5, 2021

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…