Telička, vzpomínáte? Nadává teď Babišovi, jenže sklidil výsměch

07.05.2020 7:31

Europoslanec Jan Zahradil (ODS) se baví. Rozesmál ho jeho někdejší kolega z Evropského parlamentu Pavel Telička, který do EP kandidoval za hnutí ANO. Dokonce byl připraven usilovat o post eurokomisaře, pokud ho ANO podpoří. Jenže dnes říká, že je šéf hnutí ANO Andrej Babiš naprosto nedůvěryhodný politik, na kterého se lidé v Evropském parlamentu dívají velmi kriticky. Právě tato radikální změna názoru na Babiše Zahradila rozesmává.

Telička, vzpomínáte? Nadává teď Babišovi, jenže sklidil výsměch
Foto: Screen: ČT24
Popisek: Europoslanec Jan Zahradil (ODS).

Když se Pavel Telička stal lídrem hnutí ANO Andreje Babiše do voleb do Evropského parlamentu, říkával, že do politiky nechtěl, ale Babiš byl tak neodbytný, že si nakonec plácli. Pak si vytkl za cíl porazit v barvách Babišova hnutí sociální demokracii.

Nemůžeme mít jinou ambici, než volby vyhrát a pokusit se potvrdit pozici ANO ze sněmovních voleb. Určitě bych byl rád, aby se pořadí se sociální demokracií tentokrát otočilo,“ řekl Telička v únoru 2014 deníku Právo.

V dubnu 2014 vysvětloval vysokoškolským studentům v Olomouci, jak chce v barvách Babišova hnutí měnit Česko i EU.

Řada z nás, a doufám, že většina lidí, cítí potřebu zásadnějších změn v naší zemi. Cítím potřebu změnit postavení České republiky v Evropě. Spousta právních norem, rozhodnutí je přijímaná v Bruselu za naší účasti, která dosud nebyla dostatečně aktivní a sebevědomá. Pokud určité změny chceme prosadit, musíme mít vliv. Nikdo nám ho nekrade. Nikdy nebudeme mít vliv jako Německo, ale máme možnost alespoň nějak situaci ovlivňovat. To je ambice, se kterou jdu do voleb. Můžeme pootočit kormidlem vnímání Unie,“ uvedl Telička.

Během volební kampaně před volbami v roce 2014 také běhal Telička s Babišem kolem Čapího hnízda a notovali si, jak chtějí věci měnit.

Právě na tyto momenty si pravděpodobně vzpomněl europoslanec ODS Jan Zahradil, když se smál, až se za břicho popadal, nad současnými větami Teličky o Babišovi.   

„Tohle je ovšem VY-NI-KA-JÍ-CÍ. Tvář se slzami štěstí. Zkuste někdo, pokud byste se po večerech nudili, najít nějaké Teličkovy výroky o Babišovi tak z let 2013-14. A postněte to sem, pro srovnání. Bude legrace,“ napsal Zahradil, když si přečetl Teličkovo dnešní hodnocení Babiše.

„(Ne)skvělý Babiš - zeptal jsem se několika zahraničních politiků na názor na něj. Stručně. Propadá politicky, integračně i lidsky. Prý takový druhý v Evropě není. Nevím, zda se najde jediný novinář schopný posbírat všechny hodnocení ze zahraničí,“ napsal Telička řadu let poté, co běhal s Babišem kolem Čapího hnízda.

Jan Zahradil se baví

Pár slov Zahradil přidal i na sociální síti Facebook.

Český twitter “at its best”. Tropím si tam legraci z bývalého Babišova poskoka, nyní jeho nesmiřitelného kritika Teličky. Načež jej obhajuje Fendrych (Aktuálně), který mi doporučuje vstup do ANO (výjimečně ne do Trikolóry). A obhajuje jej i paranoička Alvarová, která už mě dokonce vidí v dřevěném spacáku. Prostě - v této bizarní bublině cokoliv lepší (i Telička), než nějaký ODSák,“ vypálil Zahradil v narážce na novinářku Alexandru Alvarovou, která upozorňuje na rizika spojená s dezinformacemi.

Jan Zahradil se baví

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…