Téměř polovina lidí je nespokojena se vším. Nečasem, Klausem, situací

12.03.2012 22:06

Důvěra lidí v politickou situaci a její instituce je mizivá. Potvrdil to poslední průzkum agentury STEM.

Téměř polovina lidí je nespokojena se vším. Nečasem, Klausem, situací
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace studentstva proti Dobešovým reformám

"Spokojenost s politickou situací se pohybuje od počátku loňského roku stále velmi nízko, v rozmezí 10-15 procent. Vláda i český parlament pracovaly v uplynulém měsíci „dobře“ podle pětiny lidí, prezident zhruba podle poloviny občanů. Trvají zásadní rozdíly v názorech pravice a levice, zejména v hodnocení politické situace a práce vlády a parlamentu. Skoro polovina lidí (44 %) je nespokojena „se vším“ – situací, vládou, parlamentem i prezidentem," uvedli výzkumníci ve své zprávě.

Celá zpráva ZDE

S politickou situací je spokojeno jen 14 procent dotázaných. Krajně nespokojeno je pak 47 respondentů, spíše nespokojeno pak dalších 39 procent dotázaných. 



"Silně kriticky je veřejností v současnosti hodnocena i práce nejvyšších politických institucí. Prezident pracoval v uplynulém měsíci dobře podle zhruba poloviny lidí, parlament a vláda podle pětiny osob," uvedla dále agentura STEM.

Metodologie:

Citované výsledky pocházejí z výzkumu STEM provedeného na reprezentativním souboru obyvatel České republiky starších 18 let, který se uskutečnil ve dnech 22. února – 3. března 2012. Respondenti byli vybíráni metodou kvótního výběru. Na otázky odpovídal soubor 1096 respondentů.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…