Tenisová legenda Navrátilová se vyšlápla proti transsexuálům ve sportu. A už je tu řev

18.02.2019 20:03

Tenisová legenda Martina Navrátilová v komentáři pro Sunday Times napsala, že se jí nezdá spravedlivé, pokud by ženy musely v tenise soupeřit s transsexuálkami, které se možná cítí být ženami, ale svalově odpovídají mužům. A dostala slovní nakládačku.

Tenisová legenda Navrátilová se vyšlápla proti transsexuálům ve sportu. A už je tu řev
Foto: Segafredo Zanetti
Popisek: Káva povzbuzuje při sportu i v běžném životě

Martina Navrátilová oznámila světu, že je nakloněna fair sportovním utkáním. A když proti sobě na tenisových kurtech stanou žena a muž, který se považuje za ženu, nezdá se to Navrátilové zcela v pořádku. „Nějaký sportovec se rozhodne, že se stane ženou, začne brát hormony, vyhraje jako žena kdejaký závod, vydělá si nějaký ten peníz, no a pak zase změní názor,“ napsala Navrátilová ve sloupku. Českým čtenářům ho přiblížil server Českého rozhlasu.

A nastala mela. Organizace Trans Actual, která bojuje za práva transsexuálů, nenechala na někdejší sportovní hvězdě nit suchou. „Jsme velmi zklamaní z toho, jak moc je Martina Navrátilová transfobní. Pokud by transsexuální ženy měly výhodu, tak proč nevítězí nalevo, napravo,“ zeptali se rozhořčení členové organizace.  

Kanadská cyklistka Rachel McKinnonová to vidí stejně. Sama bývala mužem, ale jako žena dokázala vyhrát světový titul. Podle této cyklistky byl výrok Navrátilové zcela nevhodný a pohoršující.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…