Tentokrát to bude formální. Janoušek půjde vypovídat

02.06.2012 12:08

Po více než dvou měsících by podnikatel Roman Janoušek měl konečně vypovídat o dopravní nehodě, při které v opilosti srazil vietnamskou řidičku. Mělo by to být v příštím týdnu, přesný termín a místo však chce „mazánek“ utajit.

Tentokrát to bude formální. Janoušek půjde vypovídat
Foto: repro TV Prima
Popisek: Roman Janoušek po svém zadržení za jízdu v opilosti

Podle serveru IDNES.cz si policisté Janouškovu verzi příběhu vyslechnou již brzy. „Výslech pana Janouška je naplánovaný na následující týden,“ řekla serveru dozorující státní zástupkyně Jitka Rybenská.

„Paní státní zástupkyně toho ví nejspíš víc než já, mně ještě předvolání do pošty nedorazilo," sdělil Janouškův obhájce Vít Široký. Ten rovněž ujistil, že Janoušek bude chtít utajit čas a místo výslechu, protože nestojí o pozornost médií.

Janoušek s policisty mluvil již krátce po nehodě. Chvíli předtím však nadýchal více než dvě promile alkoholu, takže tento rozhovor nebylo možné použít jako důkazní prostředek. Poškozená Vietnamka na policii již vypovídala a svou verzí nehody Janouškovi spíše pomohla.

V kauze je ještě třeba provést rekonstrukci nehody. Ta by měla být provedena v průběhu června, ale přesný termín je podle státní zástupkyně Rybenské závislý na časových možnostech svědků a vyšetřovatelů.

Nyní v kauze probíhá vyjednávání mezi právníky pachatele a poškozené o výši finanční kompenzace. Podle IDNES.cz již právník poškozené zaslal Vítu Širokému vyčíslení újmy. Janoušek je připraven lékaři vypočtenou částku štědře navýšit. Zejména proto, že by mu to velmi pomohlo před soudem.

 

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Ta hanebná kampaň je trefná? Můžeme si za to sami? Jako Fico?“ Lipavský rozzuřil Bžocha

13:30 „Ta hanebná kampaň je trefná? Můžeme si za to sami? Jako Fico?“ Lipavský rozzuřil Bžocha

Hosty pořad první části Partie Terezie Tománkové na CNN Prima News byli ministr zahraničí Jan Lipavs…