Tereza Spencerová si všimla vážné chyby Donalda Trumpa. A řekla, co plánuje Putin

28.12.2018 21:58

Analytička Tereza Spencerová v pátek zase jednou usedla ke své kávě a sepsala pár řádek o dění v dnešním světě. Lépe řečeno o tom, jak hodnotí, co se na naší planetě děje. Nahlédněte.

Tereza Spencerová si všimla vážné chyby Donalda Trumpa. A řekla, co plánuje Putin
Foto: Israel National News
Popisek: Vlajky USA a Ruské federace

Zaznamenala např. cestu prezidenta Spojených států Donalda Trumpa do Iráku. Všimla si, že současný pán Bílého domu možná prozradil něco, co neměl.

Anketa

Myslíte, že se v roce 2019 budeme mít lépe než v tomto končícím roce?

23%
77%
hlasovalo: 18948 lidí

„Krátce po neočekávané návštěvě Iráku, při níž Donald Trump prohlásil, že se američtí vojáci z této země nestáhnou, iráčtí vládní i opoziční poslanci znovu odhlasovali výzvu k americkému odchodu… Trump v Iráku přistál na letecké základně Al Asad a nechal se vyfotit se skupinou amerických vojáků, mezi nimiž byl i příslušník speciálních oddílů SEAL… Prezident tím podle svých kritiků prozradil utajované místo jejich dislokace a fakt, že v Iráku vůbec působí,“ napsala Spencerová v komentáři uveřejněném na serveru iPrima.cz.

Celý komentář naleznete zde.

Vedle toho americkým vojákům sdělil, že pokud bude svět chtít, aby Američané tu či onde bojovali, bude za to také muset patřičně zaplatit. Nakonec vzkázal do Izraele, že i po odchodu amerických vojáků ze Sýrie může být izraelská vláda v klidu. Vždyť jí Američané posílají 4,5 miliardy ročně.

A zatímco Trump plánuje odchod ze Sýrie, afghánské hnutí Tálibán vyzvalo Američany, aby odešli z Afghánistánu. Jinak se prý mají jejich vojáci připravit na porážku v sovětském stylu. A centrální vláda v hlavním městě v Kábulu už rozhodla o odkladu prezidentských voleb chystaných původně na jaro příštího roku. Volby se prý mají odložit minimálně o tři měsíce.  

Stranou pozornosti Terezy Spencerové však nezůstalo ani dění ve Francii, kde už několik týdnů protestují tisíce lidí a pod společnou značkou hnutí žlutých vest dávají najevo, že nesouhlasí s tím, co předvádí prezident Emmanuel Macron a jeho vláda. Macrona kritizují i v Bruselu, protože Francie znovu porušila rozpočtová pravidla EU.

A zatímco Američané přemýšlejí o cestě domů a EU o rozpočtové odpovědnosti, v Rusku prý uvažují o tom, že ruského prezidenta Vladimira Putina nechají vládnout i po skončení jeho stávajícího funkčního období. Přitom tuto zemi fakticky řídí už od roku 2000. „Po Číně, kde se prezident Si stal doživotním vůdcem, nyní i Rusko zvažuje prodloužení mandátu pro svého lídra… Protože ani „ústava přece není žádné dogma“, míní šéf ruského parlamentu Volodin…“ pokračovala Spencerová.

Pár slov věnovala analytička i krokům britských politiků. „Po sérii razantních ‚válečnických‘ projevů Londýn do ‚ruského‘ Černého moře vyslal své válečné plavidlo, HMS Echo, které je určeno pro vědecké účely a je vyzbrojeno skoro hůř než ukrajinské čluny při nedávném ‚kerčském incidentu‘… Britský ministr obrany Williamson, který má čáku na premiérský post, se zničehonic taky začal bát čínského Huawei,“ uvedla Spencedrová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…