Tesco: Paprika – 119,90 Kč za kilo. Plesnivá. A začal tanec

09.05.2023 13:13

Nahnilé papriky nebo rovnou plesnivé. Problém s nimi má zvláště řetězec Tesco. Když se reportér Novy Jan Zálužský vydal do obchodu Tesco v Mělníku, byly to právě papriky, které mu padly do oka, a to ne v tom dobrém slova smyslu. Jedna věc jsou ovšem papriky v bedýnce v obchodě, když si ovšem právník Tomáš Tyl objednal papriky domů, nepřišly jen pomačkané, ale rovnou plesnivé. Právník se táže, zda by to v Německu s cenou 119,90 Kč za kilo prošlo. Zvláště ministra Nekuly, který vyzýval, aby lidé nakupovali v akci. Ale i jiných.

Tesco: Paprika – 119,90 Kč za kilo. Plesnivá. A začal tanec
Foto: Repro Facebook
Popisek: Shnilé a plesnivé papriky z obchodu Tesco

Anketa

Máme být kromě západních spojenců vděční za osvobození od nacismu i Rudé armádě?

97%
1%
hlasovalo: 28097 lidí
Téma kvality potravin zkoumá například televize Nova a její reportér Jan Zálužský. Jeho poslední relace je z obchodů, které už navštívil a kam se vydal tentokrát v „přestrojení“. Navštívil například Kaufland ve Slaném, kde dvakrát našel plesnivé citrony. Plíseň už nenašel, nicméně úplně měkký citron nebo prasklý pomeranč nebyly úplně nejlepší vizitka. Ve stejném městě pak navštívil ještě Penny Market, kde minule našel „strašidelný banán“. Tentokrát se žádné strašidelné překvapení u banánů nekonalo.

Následovalo Tesco v Mělníku, kde minule nalezl plný košík zkažených, závadných či prošlých potravin. „A historie se opakovala i dnes. Z potlučených paprik vytékala šťáva a některá jablka se mi před očima měnila v mošt,“ popsal reportér barvitě.

Papriky nalezené reportérem Novy v Tescu Mělník
Zdroj: TV Nova

Ovšem reportér TV Nova není jediný, kdo má s paprikami z Tesca špatné zkušenosti. Objednal si je také právník Tomáš Tyl, dohromady za 200 Kč z hypermarketu Brno-Královo Pole. Konkrétně za 164 Kč papriky TS Palermo a červenou papriku California/CLOVIS za 40 korun. „Ty dražší nejsou jen shnilé a nahnilé, ale dokonce i exkluzivně plesnivé. Já myslím, že dostat za 119,90 Kč/kg takovéto potraviny v Německu, tak má asi někdo problém, ne?“ míní.

A táže se i Agrární komory ČR, České obchodní inspekce a pobočky Státní zemědělské a potravinářské inspekce v Brně. Stejně tak Tomáše Prouzy, který obhajuje zahraniční řetězce v médiích.

Nejtvrdší kritiku si však nechal pro ministra zemědělství. „Víte, pane ministře Nekulo, jak jste před pár dny moudře hovořil o tom, že si máme počkat při nákupu potravin na ‚akce‘? Rád bych se Vás zeptal, jestli si myslíte, že zboží v akci bude lepší, než to bez akce? Protože všichni víme, že ‚Češi sežerou všechno‘ a jsme vyhlášení jako popelnice Evropy. Tedy – vědí to všichni, Vy možná ne, protože evidentně žijete v nějaké báječné bublině, tak bych Vás rád informoval, čím nás řetězce krmí. A není to výjimka, ne, fakt není....“ varuje právník ministra.

Zdokumentované papriky z Tesca v Brně
Zdroj: FB Tomáš Tyl

S paprikami měla špatnou zkušenost i paní Eva Trubačová, ovšem minulý rok. Taktéž se jednalo o papriky Tesco Palermo.

Řetězce Tesco jsme se na plesnivé a shnilé papriky dotázali, do vydání článku však odpověď nepřišla.

AKTUALIZACE:

„Se zákazníkem jsme v kontaktu, abychom situaci vyřešili k jeho maximální spokojenosti. Vždy dbáme na vysokou kvalitu produktů a jejich kontrolu, proto nás tato negativní zkušenost mrzí. V budoucnu budeme zboží kontrolovat ještě důsledněji,“ odpověděl po vydání článku Michal Kuzmiak, mluvčí Tesco Stores.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Kdyby lidi věděli, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseCR , 09.05.2023 14:49:19
6e v německu je to lacinější a čerstvější asi je to tím že to mají ze Španělska blíž. kdo chrání ty řetězce . Neměli bychom zapomínat jak říká Čapek na právo defenestrační .

|  7 |  0

Další články z rubriky

Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

16:30 Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

Ekonomka Ilona Švihlíková pronesla šokující informace o americké ekonomice, která pomalu spěje ke ka…