Těžba uhlí zvyšuje životní úroveň, proto musí pokračovat, míní komunistický hejtman

25.10.2015 21:21

Hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček (KSČM) v nedělním pořadu České televize Týden v politice vysvětloval, proč budou muset být prolomeny ještě další limity těžby uhlí na severu Čech, což může ohrozit i dobře známou obec Horní Jiřetín. Naproti tomu horníci by to uvítali.

Těžba uhlí zvyšuje životní úroveň, proto musí pokračovat, míní komunistický hejtman
Foto: Redakce
Popisek: hejtman Bubeníček (KSČM)

„Jde o potřeby republiky, ale také o udržení životní úrovně občanů našeho kraje,“ konstatoval Bubeníček. Uhlí na dolech Bílina a ČSA je velmi kvalitní a byla by škoda ho nevyužít. Uhlí je prý pro Ústecký kraj požehnáním i prokletím. Na jedné straně zaměstnává lidi, na straně druhé tak úplně neprospívá životnímu prostředí. Tady to ale neplatí absolutně.

Hejtman připomněl, že životnímu prostředí na severu pomohlo odsíření mnoha elektráren a prý bohužel také zavření mnoha průmyslových podniků. Vedlo to k tomu, že se za posledních 25 let zlepšilo životní prostředí v regionu, i navzdory tomu, že těžba uhlí dál pokračovala. Z dlouhodobého hlediska prý budeme potřebovat také uhlí pod Horním Jiřetínem, takže lidé zde žijící se budou muset jednoho dne sbalit. Není ale jasné kdy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…