Těžko se Pirátům funguje v takovéhle vládě... Europoslankyně vidí rozčarování

15.05.2022 7:39

Průzkumy ukazují, že Česká pirátská strana ztrácí podporu, klesla na 5 %. Značně jí škodí vládní angažmá, hodnotí pirátská europoslankyně Markéta Gregorová. V rozhovoru pro Echo24.cz řekla, že Piráti ve vládě „vedou náročný boj o politickou agendu i o mediální prostředí“.

Těžko se Pirátům funguje v takovéhle vládě... Europoslankyně vidí rozčarování
Foto: Wikipedia
Popisek: Markéta Gregorová

Za sestupem vidí Gregorová i to, že ještě před volbami začali Piráti s nějakým obrazem vítěze. „Ale následně kvůli řadě různých důvodů jsme vítězi nebyli. Teď to podle mě jenom navazuje na trend určitého zklamání z Pirátů, i když se nemusí opírat v realitě, že jsme udělali něco hrozivě špatně politicky, ale spíše tak nějak psychologicky, už nejsme tou hlavní volbou pro mnoho lidí a to je něco, co budeme muset napravit,“ připouští Gregorová.

  • Původní zdroj ZDE

Problém Pirátů vidí částečně i v tom, že se jim nedaří prolomit do všech médií. „Nemyslím si, že je to ale jen problém médií, i když se do toho určitě nějaké subjektivní biasy promítají. Je to i o nějaké naší práci s PR,“ míní pirátka.

Bc. Markéta Gregorová

  • Piráti
  • Pro kontakt použijte marketa.gregorova@europarl.europa.eu.
  • europoslankyně

Gregorová byla jednou z těch, která vstup Pirátů do vlády příliš nepodporovala; její obavy se podle jejích slov potvrdily jako oprávněné: „Způsobuje to rozčarování u některých členů. Těžko se někdy funguje v této vládě, v které s ostatními stranami nemáme mnoho společného. Je to opravdu náročný boj jak o politickou agendu, tak o mediální prostředí,“ prohlásila.

„Já si osobně stojím za svým, myslím si, že jít do vlády nebyl nejlepší krok. Zároveň ale naprosto respektuji, že se to stalo. A snažím se podporovat, abychom v ní nezapadli a byli suverénní. Protože jak vidíme na průzkumech, lidé to přestávají vidět. To je podle mě škoda,“ dodala pirátská europoslankyně Markéta Gregorová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…