Ti kluci odsud vykopali nácky. Ale Sověti? Ne ne, kdepak. Vysoký armádní důstojník šokoval

06.05.2020 15:29

Podplukovník Otakar Foltýn, důstojník Generálního štábu Armády ČR, se na svém facebookovém profilu vyjádřil k Sovětskému svazu. Podle jeho slov to byla stejně děsivá totalita jako třetí říše.

Ti kluci odsud vykopali nácky. Ale Sověti? Ne ne, kdepak. Vysoký armádní důstojník šokoval
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Tank

Anketa

Je prezident Zeman vlastizrádce?

5%
95%
hlasovalo: 17967 lidí
"SSSR byl děsivá totalita stejně jako třetí říše. Začal válku jako spojenec nácků a od začátku (přesněji již dávno předtím) se choval úplně stejně zhovadile. Včetně masového vraždění a koncentráků. Na rozdíl od nácků ale neměl v plánu likvidaci Čechů jako národa. Jen si z nich chtěl udělat slouhy, aniž by je nezbytně musel vraždit. Pro český zájem byl méně nebezpečnou, ale neméně zvrhlou totalitní diktaturou," poznamenal Foltýn.

"Jsem vděčný těm ruským, ukrajinským, běloruským, kazašským, tatarským, arménským a dalším klukům, že odsud vykopali nácky. Nejsem ale vděčný SSSR, který se tu ani náhodou nechoval jako nezištný osvoboditel. Ten neodvléká 'osvobozené’ občany na Sibiř, nenechá své tajné služby řádit na cizím území a hlavně o pár let později neposílá tisíce tanků, aby dosadili jím určené kolaboranty do vlády," dodal.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …