Tluchoř chce návrat toskánské party, myslí si Babiš

05.09.2012 15:07

Lídr hnutí Ano 2011 Andrej Babiš se vyjádřil k aktuální situaci v ODS. Zvláště mu leží v žaludku rebelující poslanec Petr Tluchoř. Podle podnikatele nejde u zvyšování DPH o princip a program, ale o vliv ve straně.

Tluchoř chce návrat toskánské party, myslí si Babiš
Foto: ANO 2011
Popisek: Andrej Babiš

„Konečně! V ODS se objevil opravdový bojovník za konzervativní politiku strany a za nezvyšování DPH. Jmenuje se Petr Tluchoř a letos prý prozřel. Loni mu zvýšení dolní sazby DPH z 10 na 14 procent nevadilo, tedy hlavně chtěl být loajální, protože byl ještě předsedou poslaneckého klubu. Dneska zvedá vlajku a s heslem „já jsem ta opravdová ODS“ vylézá z díry, do které ho Petr Nečas loni poslal,“ říká Babiš.

Podle podnikatele z lidí někdo dělá pitomce a kmotři z ODS ucítili šanci na návrat toskánské party. A Babiš má za to, že i prezident Václav Klaus si svými výroky připravuje půdu na návrat do aktivní politiky.

„A co se stane, až se ODS podaří zlikvidovat premiéra Nečase? Nové volby? Kdepak. Příští prezident Miloš Zeman jmenuje předsedou úřednické vlády Václava Klause a bude opozičně-smluvně vymalováno. Sci-fi? U nás už je možné bohužel všechno. Bez ohledu na církevní restituce tedy nezbývá než zvolat: Bože, ochraňuj nás, má to ještě smysl...“ napsal Babiš v prohlášení.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…