Tluchoř má kandidáta na šéfa ODS: Je to ministr Pavel Blažek

29.10.2012 12:48

Vrchní rebel v ODS Petr Tluchoř oznámil, koho by si přál na místě předsedy strany místo premiéra Petra Nečase. Měl by to být ministr spravedlnosti a současný místopředseda ODS Pavel Blažek. Ten ale řekl, že proti Nečasovi nepůjde a chce obhajovat svůj post. Informuje server iDnes.cz.

Tluchoř má kandidáta na šéfa ODS: Je to ministr Pavel Blažek
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Nový ministr spravedlnosti Pavel Blažek čile gestikuloval a promlouval s poslanci napříč politickým spektrem

Podle Tluchoře by byl Blažek důstojným soupeřem Petra Nečase. „V Hradci Králové si členové přejí změnu a navrhují Jiřího Pospíšila. Naši členové si přejí změnu také a dali přednost Pavlu Blažkovi,“ řekl serveru Tluchoř, šéf oblastního sdružení ODS Praha-východ.

Blažek prohlásil, že chce post místopředsedy

Brněnští občanští demokraté nominovali Blažka na místopředsedu a v čele ODS si dál přejí Petra Nečase. Ministr spravedlnosti před pár dny řekl deníku MF Dnes, že chce svůj současný post obhájit na kongresu strany.

Klíčoví politici v ODS zatím prohlašují, že by nešli proti Nečasovi. Ministr průmyslu Martin Kuba se hodlá ucházet o post prvního místopředsedy. O vedení strany se Nečas určitě utká s exministrem spravedlnosti Jiřím Pospíšilem.

Nečasovi by se mohl postavit rebel Úlehla

Na předsedu strany by mohl kandidovat i jeden z rebelů Tomáš Úlehla. „Já jsem si řekl, že po osmnácti letech členství ve straně a zkušenostech s řízením statutárního města, s působením v orgánech evropských, s krajskými zkušenostmi, se zkušenostmi z podnikání si umím představit, že bych takový těžký úkol zvládl. Ale bez politické podpory o tom neuvažuji,“ řekl Úlehla serveru iDnes.cz.

Dodal, že by kandidoval, pokud by se situace vyhrotila a někdo ze strany by ho navrhl.

Premiér Nečas se bude ucházet o podporu na krajských sněmech

Premiér Nečas zatím získal podporu od ODS v Moravskoslezském a ve Zlínském kraji, odkud pochází Úlehla. Během tohoto týdne proběhnou sněmy v dalších krajích. Volební kongres proběhne v sobotu a v neděli v Brně.

Ve sněmovně má ale ještě před kongresem proběhnout hlasování o daňovém balíčku, se kterým vláda spojila svou důvěru. Případný pád vlády by mohl ovlivnit delegáty během tajné volby předsedy ODS.


 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…