To Lidl nikde nezažil. Češi si na něm vybíjejí zlost vtipy

15.05.2023 8:50 | Ze sítí

To Lidl asi nikde nezažil. Své politické zastoupení získal v minulém týdnu – podle mnohých sarkastických komentářů na sociálních sítích – ve Sněmovně i ve vládě – právě i německý supermarket a po nedávné propagaci slevových kuponů Lidlu od ministra zemědělství Zdeňka Nekuly (KDU-ČSL) lidé přejmenovávají vládní lidovce na „lidlovce“. „Moravské víno do škol,“ hlásá na twitteru parodický účet „lidlovců“ poté, co šéf Madety pohrozil, že kvůli omezení dotací skončí s dodávkami mléka do škol. Kdy bude v Lidlu další akce? ptají se také Nekuly zákazníci. Češi si na Lidlu však vybíjejí i zlost z vládního balíčku.

To Lidl nikde nezažil. Češi si na něm vybíjejí zlost vtipy
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Lidl, Německo

Lidovecký ministr zemědělství Zdeněk Nekula v posledních dnech čelí vlně výsměchu a parodických reakcí, které způsobilo jeho lákání na slevovou akci v Lidlu na mouku, jež od šéfa resortu zemědělství zaznělo po jeho úterním jednání se zástupci Lidlu

„Zítra bude v Lidlu česká a slovenská mouka za 12,90 Kč,“ informoval ministr a řediteli Lidlu Adamu Miszczyszynovi děkoval „za pěkný dárek k jednání v podobě slevy“.

 „Děkuju Lidlu, že pochopil, o co mi celou dobu jde,“ doplnil Nekula, který již delší čas propaguje nákupy ve slevách a vyzývá lidi, ať sledují letáky a pod svůj příspěvek připojil fotografie z jednání s vedením řetězce. Na jedné z nich má Nekula nad svou hlavou uvedeno „teamlidl“.

Nechyběla ani fotografie Nekuly před venkovním poutačem Lidlu, který propaguje, že tento řetězec „dlouhodobě snižuje ceny na trhu“ či odkaz na aplikaci Lidl Plus a tamní kupon na uvedenou slevovou akci mouky.

Sledová akce avizovaná ministrem totiž neplatila pro všechny zákazníky. Mouku za tuto zvýhodněnou cenu mohli mít pouze zákazníci s aplikací Lidl Plus v mobilu a s podmínkou, že uskutečnili nákup převyšujícím 400 korun, přičemž mouky mohli koupit maximálně 10 kusů dohromady za 129 korun.

Právě i tyto podmínky podpořili vlnu výsměchu, který následně ministr sklidil za připomínek jako dlouhodobého doporučení, aby lidé sledovali letáky obchodů a nakupovali jen ve slevových akcích.

„Proč bych měl kupovat mléko za nějakých 25 korun nebo až 30. Počkám si pár dní, týden a nakoupím si celý karton mléka za nějakých 16–17 Kč,“ radil ministr v pořadu Spotlight, aby zákazníci sledovali letáky.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kotas

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Od doby, kdy nás LIdl, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusegoliard , 15.05.2023 12:08:48
v letácích přesvědčoval, že žijeme v Africe a islámském světě, tam nepůjdu, i kdyby v akcích dávali mouku zadarmo. Šmejdi skopčáčtí.

|  9 |  0

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…