To byla čočka: Kolik jste zmlátil lidí, ptali se občané poslance Ondráčka. A ten...

18.11.2016 12:45

Poslanec Zdeněk Ondráček, který v roce 1989 stál proti lidem s obuškem v ruce coby komunistický policista, nevidí nic špatného na tom, že chce i po roce 1989 vychovávat občany. Prozradil to v rozhovoru pro server iDnes.cz. Zašel však ještě dál, když čtenáře poučoval o demokracii.

To byla čočka: Kolik jste zmlátil lidí, ptali se občané poslance Ondráčka. A ten...
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Poslanec KSČM Zdeněk Ondráček

Čtenáři serveru iDnes.cz dostali příležitost obrátit se na komunistického poslance Zdeňka Ondráčka, strůjce návrhu zákona o trestném činu hanobení prezidenta republiky. Když vysvětloval své pohnutky k předložení tohoto legislativního návrhu, konstatoval, že část naší společnosti ještě nedozrála k demokracii a je třeba ji patřičně vychovat. A právě k tomuto zdůvodnění mířil jeden z prvních dotazů.

„Může mít esenbák bijící studenty a studentky morální právo vychovávat národ?“ ptal se jeden ze čtenářů bývalého policisty, který v roce 1989 během Palachova týdne stál s obuškem v ruce proti studentům a podle všeho se nebál tento obušek použít. „A proč by nemohl?“ opověděl komunistický poslanec na otázku otázkou.

Tím to však neskončilo. Další z občanů chtěl vědět, kde bere muž, který sloužil autoritářskému režimu, odvahu k další výchově lidí. „Kde berete tu drzost navrhovat takovou nehoráznost. Chybí vám hodně minulý, bolševický režim? Mně určitě ne. Za to, co jste nám prováděli do roku 89, byste měli sedět někde v koutě a hlavně být zticha,“ napsal občan. Poslanec poděkoval za vyjádření názoru.

Posléze však odmítl odpovědět na přímou otázku, kolik zmlátil lidí v roce 1989. „Kolik jsi zmlátil studentů v roce 89...???“ zeptal se pan Mirek. Reakce se však nedočkal. Bylo mu pouze oznámeno, že poslanec odmítá reagovat. To však neodradilo další občany, aby položili obdobné otázky. „Přijde vám v pořádku moralizovat, že společnost hrubne, když jste zamlada v uniformě mlátil ženy obuškem?“ zeptal se pan Jan Zajac. Poslanec Ondráček v tom má ovšem jasno. „Ano, je to o svobodě slova a projevu,“ odvětil. Demokracie a svobody projevu se dovolával víckrát. Máme demokracii a on jako zvolený poslanec může předkládat legislativní návrhy.

A když už se té demokracie poslanec dovolával, bylo mu mimo jiné doporučeno, aby demokracii také ctil, nebo emigroval např. do Ruska, pokud se mu uspořádání v České republice nelíbí. „Pokud se Vám nelíbí evropská kultura a demokratické hodnoty, nikdo vás nenutí, abyste tu žil. Můžete migrovat směrem na východ, vyberte si společnost, která Vám bude vyhovovat, třeba v Rusku, Číně nebo Severní Koreji. Pokud chcete žít v Evropě, naučte se žít podle demokratických hodnot. Nezralý je ten, kdo věří, že komunistická ideologie je ta správná. Jste pořád nezralý, jako v roce 1989. Vlastně máte pravdu v tom, že naše společnost je stále nezralá, protože je slabá a toleruje to, že lidi jako Vy jsou poslanci,“ sdělil poslanci občan. Ondráček znovu poděkoval za názor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…