To byly jen nastříhané papírky, brání advokát zatčeného Dbalého, který prý fotil své úplatky

03.07.2014 9:22

Deník Právo včera přišel s informací, že bývalý ředitel státní Nemocnice Na Homolce Vladimír Dbalý, který je obviněn kvůli předražené zakázce na digitalizaci chorobopisů, měl u sebe fotografie, jak pózuje s miliony korun. Tento fakt měl jeho pozici u budoucího soudního líčení výrazně ztížit. Jeho obhájce ale tvrdí, že jde jen o PFku s tím, že nahoře jsou pětitisícovky a dole nastříhané papírky. Informuje o tom server Lidovky.cz.

To byly jen nastříhané papírky, brání advokát zatčeného Dbalého, který prý fotil své úplatky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Podle Práva se policisté také dostali k výpisům z účtů na Kypru, Britských Panenských ostrovech a Singapuru.

Dbalého advokát Daniel Telecký se podle serveru pokouší vyvrátit mimo jiné i fakt, že se Dbalý fotografoval s bankovkami v hodnotě milionů korun. „Klient to při vazebním zasedání osvětlil. Fotografie přiznává jako PFku s tím, že nahoře jsou pětitisícovky a dole nastříhané papírky," cituje server advokátovo tvrzení.

Telecký odmítá i to, že Dbalý posílal „cinklé" peníze na účty v zahraničí. „Na účtech jsou pro představu částky jako 70 hongkongských dolarů a podobně," uvedl advokát.

Dbalý sedí ve vazbě, kam jej soud poslal v pátek. „Dal za pravdu státnímu zástupci, který se obával jeho útěku a ovlivňování dosud nevyslechnutých svědků,“ připomněl server.

Dbalý je společně s jeho bývalým náměstkem, primářem chirurgie Michalem Toběrným, někdejším ředitelem dceřiné společnosti nemocnice Holte Medical Petrem Kutilem a zaměstnancem Holte Medical Pavlem Kocourkem podezřelý z praní špinavých peněz a sjednání výhody při zadání veřejné zakázky - dva jako přímí pachatelé, dva jako jejich pomocníci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…