To je ale výsledek. Peake spadla na totální dno popularity

29.01.2013 14:23

Agentura STEM přinesla pravidelný průzkum popularity politiků. Prováděn byl ještě před prvním kolem prezidentské volby, ovšem předvolební kampaň se v něm promítla nárůstem popularity některých prezidentských kandidátů. Na předvolební agitaci vydělali zejména Jiří Dienstbier a Karel Schwarzenberg. Jiní naopak zaznamenali hluboký propad.

To je ale výsledek. Peake spadla na totální dno popularity
Foto: Hans Štembera
Popisek: Schůze vlády. Na programu byl mimo jiného i návrh změny zákoníku práce

Na pozici nejpopulárnějšího politika se již od září 2011 stabilně drží Jiří Dienstbier. Místopředsedu ČSSD posunula ještě výše prezidentská kampaň, při které měl značný prostor k osobní prezentaci. Díky tomu si jej oblíbilo plných 66 procent dotazovaných.

Na druhém místě se umístil nejpopulárnější z politiků pravice, bývalý ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil s 54 procenty. Za ním následuje trojice sociálních demokratů. Předseda strany Bohuslav Sobotka s čtyřiceti osmi procenty je následován místopředsedy Lubomírem Zaorálkem a Marií Benešovou, kteří měli procent čtyřicet šest.

Celý průzkum ZDE

Za nimi se umístil předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg. I v jeho případě sehrála roli prezidentská kampaň, která mezi prvním a druhým kolem kulminovala. Jeho popularita vzrostla až o třetinu na 45 procent a díky tomu přeskočil prvního místopředsedu opoziční ČSSD Michala Haška, který má o procento méně.

Desítku nejpopulárnějších uzavírají předsedkyně Poslanecké sněmovny Miroslava Němcová, místopředseda ČSSD Zdeněk Škromach a předseda komunistů Vojtěch Filip. Z dalších politiků zaznamenal výraznější posud například ministr zdravotnictví Leoš Heger nebo ministr spravedlnosti Pavel Blažek. Oba si polepšili o čtyři procenta.

Takřka rekordním propadem se v tomto měsíci zapsala do análů Karolína Peake. Ta se od předchozího průzkumu stihla stát ministryní obrany, zase být z tohoto resortu odvolána, pohrozit rozbitím vládní koalice a nakonec v ní setrvat. To vše vedlo k nevídanému propadu oblíbenosti předsedkyně strany LIDEM o jedenáct procent. S aktuálními dvanácti procenty se dostala na úroveň dlouhodobě nejméně populárních ministrů Miroslava Kalouska a Kamila Jankovského. V tomto měsíci však tabulku uzavírá čerstvě jmenovaný ministr bez portfeje Petr Mlsna se sedmi procenty. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…