To je čtvrt nádrže! Babiš ohromil Sněmovnu. Jurečku setřel příběhem

10.03.2022 13:15

Příběh z Úřadu práce, který lidi nutí nejprve obvolávat neziskovky a nadace, než jim milostivě sám pomůže, se stal obsahem sněmovního vystoupení Andreje Babiše. Nepřítomného ministra Jurečku konfrontoval se svéráznou praxí úředníků, stejně jako s naprosto nedostatečnou výší příspěvků v nouzi.

To je čtvrt nádrže! Babiš ohromil Sněmovnu. Jurečku setřel příběhem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Andrej Babiš

Projev začal Andrej Babiš příběhem, který eviduje Nadace Agrofertu. Je to příběh matky samoživitelky s postiženým dítětem, se kterým potřebuje jezdit denně autem.

„Jak vláda pomůže těmto rodinám? No, nijak. Příspěvek na mobilitu je 500 korun na měsíc, což při dnešních cenách načepujete čtvrt nádrže. Úřad práce nedává žádnou možnost žádat o příspěvek na mimořádnou okamžitou pomoc na pohonné hmoty. Příspěvek na péči není určen na úhradu pohonných hmot, i když, co si budeme povídat, co jiného těmhle rodinám zbývá, než ho na platbu u benzínky použít,“ hovořil Babiš s tím, že při současných cenách pohonných hmot ani toto příliš nepomůže.

Nepřítomného ministra práce a sociálních věcí Jurečky se ptal, jak je možné, že úřad práce dnes postupuje tak, že lidem místo vlastní pomoci nejprve dá seznam nadací, ať si je obvolají, a až po tomto kolečku, když neuspějí, jim milostivě pomůže stát.

„Naše nadace dává, a my je budeme podporovat. Ale pane bože, skutečně se nad tím zkuste zamyslet, vždyť toto není možné, není to možné,“ kroutil zděšeně hlavou opoziční předák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…