To je gól. Dobrý přítel Václava Klause, jehož syn nosil dárky Nagyové, podporuje Babiše

28.04.2017 8:52

Rodina Muzikářových se znovu dostává do popředí zájmu médií. Jméno Karla Muzikáře mladšího zmiňují vyšetřovatelé jedné z větví kauz Jany Nečasové-Nagyové. Údajně byl jedním z lidí, kteří měli nosit dárky bývalé šéfce kabinetu expremiéra Nečase. Teď se ozývá Karel Muzikář starší, který vidí určitou naději pro českou politiku v Andreji Babišovi. Nebýt současného ministra financí, zůstal by tu tak akorát „japonský tajtrdlík“ a Sobotka s Fialou.

To je gól. Dobrý přítel Václava Klause, jehož syn nosil dárky Nagyové, podporuje Babiše
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Karel Muzikář, prezident společnosti Comenius

Karel Muzikář starší se netají přátelstvím s exprezidentem Václavem Klausem, zakladatelem ODS. Dnes ovšem radí Babišovu hnutí ANO a nechápe, proč současná ODS na Babiše tolik útočí. Kupříkladu EET považuje za dobrý projekt, který narovnává podnikatelské prostředí, pročež není důvod, tento projekt tak hanět.

Muzikář starší uznává, že Babiš není bez chyby, ale tak jako tak si bez něj nedokáže českou politiku představit. „Dovedete si představit, že by dnes na politické scéně nebyl Babiš a jeho ANO? Já ve svém věku nemám už žádné iluze o komkoliv, ale kdybych si Babiše odmyslel a zbyl by mi tady jen Sobotka, Fiala a ten japonský tajtrdlík, tak bych z toho byl úplně zoufalý. Tady je nějaký element, který přináší něco nového. Ne všechno je výborné, ale alespoň něco,“ podotýká v rozhovoru pro server Aktuálně.cz.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Celý rozhovor naleznete ZDE.

Hnutí ANO je sice podle Muzikáře poněkud autokratické, ale šéf Andrej Babiš prý dokáže dát Česko do pořádku, když mu bude pár let vládnout. Je sice občas trochu „hrrr“, jak Babiše trochu expresivně popisuje Muzikář a dodává, že stávající ministr financí je také ješitný, sleduje určitý cíl a jde za ním. To se o dalších politicích dalo říct jen stěží. Muzikář naráží např. na Věci veřejné Víta Bárty.

Pro Babiše má však také jedno varování. „Hnutí ANO má velkou slabinu v tom, že kvůli jeho úspěchu se na ně nalepila spousta oportunistů. Vidí tam svou šanci. Na kandidátce v Hradci Králové najdete těch oportunistů hned několik. A to jsem sám zvědav, jak to bude pan předseda Babiš řešit,“ uvedl Muzikář.

reklama

autor: mp

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …