To je pokus o vydírání ČT a Českého rozhlasu, naznačil Rakušan

18.06.2019 13:03

Poslanecká sněmovna probere výroční zprávy o činnosti České televize a Českého rozhlasu za rok 2016 a 2017 ve čtvrtek. Novináře o tom dnes informoval předseda hnutí STAN Vít Rakušan. Váhání s jejich projednáním vnímá jako vydírání těchto veřejnoprávních médií, napsala ČTK.

To je pokus o vydírání ČT a Českého rozhlasu, naznačil Rakušan
Foto: archiv starosty
Popisek: Vít Rakušan

Při neschválení dvou zpráv může být vedení institucí vyměněno, připomenul. Na zařazení výročních zpráv na program se podle Rakušana dohodlo vedení dolní komory Parlamentu. Poslanci o nich budou diskutovat na dopolední části schůze.

Výroční zprávy předkládají poslancům všechny veřejnoprávní instituce, tedy Česká televize, Český rozhlas a Česká tisková kancelář. Ve Sněmovně nyní čeká na projednání čtveřice zpráv o činnosti a o hospodaření ČT za roky 2016 a 2017 a zpráva o činnosti ČT za rok 2018, která dorazila do dolní komory koncem letošního března. Zprávu za rok 2016, s níž se Sněmovna nestihla vypořádat v minulém volebním období, podpořil volební výbor už před rokem. Zprávu za rok 2017 výbor doporučil plénu schválit loni v říjnu.

Stejný výbor doporučil v září minulého roku Sněmovně, aby schválila výroční zprávu o činnosti a hospodaření Českého rozhlasu za rok 2017. Výroční zprávu za rok 2016 výbor doporučil schválit už před více než dvěma lety.

V souvislosti s veřejnoprávními médii se nyní vede debata i o obsazení dvou míst v Radě ČTK. ČSSD v pondělí pohrozila koncem vládní koalice v případě, že by byl do Rady ČTK hlasy hnutí ANO zvolen kandidát SPD a činovník spolku Akce D.O.S.T. Michal Semín, který čelí kritice kvůli vyhraněným postojům, mj. židovské obce ho obviňují z antijudaismu a fundamentalismu. Spolek dnes v tiskovém prohlášení označil protesty proti Semínovi za součást „zuřivé kampaně“ a spojil je s plánovanou demonstrací proti premiérovi Andreji Babišovi (ANO) na Letenské pláni a s napadením Ladislava Jakla, poradce bývalého prezidenta Václava Klause.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…