To je příběh! Dotace na životní prostředí a v ní ČSSD, hokej a syn Kočky z Matějské

09.02.2017 7:02

Evropskou dotaci téměř 80 milionů korun na likvidaci bolševníku pomohl získat Karlovarskému kraji europoslanec Pavel Poc z ČSSD. Zakázky na boj s agresivním plevelem potom rozdělovala krajská agentura, kterou vede Pocova žena Lenka. Upozorňuje na to dnešní Mladá fronta Dnes.

To je příběh! Dotace na životní prostředí a v ní ČSSD, hokej a syn Kočky z Matějské
Foto: archiv PP
Popisek: Europoslanec Pavel Poc (ČSSD)

Jak také MF Dnes zjistila, 26 milionů korun putovalo do firmy Prostor, kterou vlastní syn dlouholetého pořadatele Matějské pouti Jan Kočka, jehož rodina má tradičně velmi blízko k sociální demokracii.

V minulosti stejná firma získala třeba i lukrativní zakázku na úklid pražských ulic. Známý je však především díky tragické události z roku 2008. Po křtu knihy tehdejšího předsedy ČSSD Jiřího Paroubka zastřelil hoteliér Bohumír Ďuričko Kočkova bratra Václava, upozorňuje list.

„Veřejná zakázka byla rozdělena celkem na 29 částí. Smlouvy byly uzavřeny se šesti subjekty,“ řekla MF Dnes mluvčí Karlovarského kraje Jana Pavlíková s tím, že rozhodujícím faktorem byla cena.

Kromě firmy pražského Jana Kočky v nich byla nejúspěšnější ještě firma KHL-EKO patřící chomutovskému hokejovému bossovi Jaroslavu Veverkovi.

Pavel Poc jakýkoliv střet zájmů vylučuje. „Kdo zakázku vysoutěžil, jsem vůbec nesledoval. Je mi to upřímně jedno,“ řekl. Jediné, o co se postaral, podle něj bylo, aby se do záležitosti nezapojovala firma Zahradní a parková, kterou sám vlastní. „Je to veřejná zakázka, na kterou má vliv úplně někdo jiný,“ řekl Poc listu.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…