To je taková pitomost! Andrej Babiš opět vysílal

25.07.2017 6:54

Ahoj lidi! Andrej Babiš napsal další ze svých už dobře známých statusů na sociální síti Facebook, v nichž pravidelně komentuje, co poslední dobou dělal. Tentokrát zavzpomínal na svou cestu Litvínovem, městy severní Moravy a festival Colours of Ostrava. Vysmál se novinářům nejen z ČTK. Zase jednou prý ukázali, jak se dělá „kvalitní novinařina“.

To je taková pitomost! Andrej Babiš opět vysílal
Foto: Petr Prokeš/Krušnohor
Popisek: Ředitel SBD Krušnohor Most František Ryba seznámil Andreje Babiše na litvínovském sídlišti Janov s problémy v soužití s nepřizpůsobivými bydlícími.

Andrej Babiš se byl minulý týden podívat v Litvínově a zhrozil se, jak tam vypadají vyloučené lokality. Politici, kteří neustále sedí v Praze, problémy na severu Čech podle jeho názoru nedokážou řešit tak, jak je třeba. Proto Babiš už dopředu oznámil, že bude chtít se svým hnutím ANO obsadit Ministerstvo práce a sociálních věcí a zreformovat systém dávek tak, aby už nekončily v kapsách „kšeftařů s chudobou“.

Většinu týdne ale Babiš prožil na severu Moravy. Babiš si pochvaloval, jak velký zájem lidé mají o jeho knihu s vizí Česka v roce 2035. Kvůli tomuto nebývalému zájmu ujistil všechny občany, že bude dál jezdit po Česku. Chce naplnit touhu lidí po nějaké vizi dalšího vývoje země.

Tuto informaci doplňuje video, kde je Babiš obklopen davy lidí, kteří se nemohou dočkat, až jim podepíše jejich knihu. „My bysme Vás potřebovali víc, víc takových chlapů v té vládě. Jste tam pro nás,“ řekla Babišovi jedna zapálená dáma. Babiš je podle vlastních slov rád, že lidé vidí v jeho vizi naději, že bude Česko zase fungovat a prosperovat.

„Jo a měl jsem zase příhodu s našimi novináři. Opět se potvrdilo, že stokrát opakovaná lež je pravdou. ČTK totiž napsala, že moje ochranka stojí 80 tisíc denně! Je to strašná pitomost,“ začal zhurta Babiš.  

„Zaprvé: novináři by si měli uvědomit, proč jsem ochranku vůbec dostal. Bylo to proto, že jsem jako ministr financí připravil některé podnikavce o miliardy, které doteď ulívali bokem, a díky opatřením, jako je kontrolní hlášení, už o ně nepřicházíme. Taky jsem pěkně šlápl na kuří oko hazardu,“ napsal.

„Zadruhé: kvůli mně policie nemusela nabírat nové lidi, ani kupovat nové auto. Audi, kterou jezdím, je z roku 2009. No a ti dva pánové, kteří mě vozí a kryjí mi záda, patří k celkem 150 pracovníkům odboru ochrany a jsou přidělovaní zrovna tam, kde jsou potřeba, v případě zahraničních delegací a návštěv. Takže kvůli mně nevznikly žádné nové náklady státu na lidech ani na autech. Náklad zveřejněný v médiích, 80 000 Kč denně, je nesmysl. Náklady na posádku v běžný den jsou asi 5000 Kč,“ pokračoval důrazně.  „Tolik ke kvalitě české novinařiny,“ zakončil svůj úder novinářské obci.

Nakonec vychválil sám sebe a označil se za nejpracovitějšího ministra. V končícím volebním období prý předložil celkem 118 návrhů zákonů. „Nebudete tomu věřit, je to nejvíc ze všech členů parlamentu. Jako ministr financí jsem navrhnul 84 zákonů, což je nejvíc ze všech ministrů. Je to i historicky nejvíc ze všech ministrů vlád České republiky,“ chválil sám sebe šéf hnutí ANO.   

Vedle toho prý předložil 31 mezinárodních smluv a čtyři rozpočty. Když se to všechno sečte, ukáže se prý, že Babiš pracoval absolutně nejlíp ze všech ministrů v historii České republiky. „Je to ABSOLUTNÍ REKORD mezi všemi poslanci a ministry od počátku existence Parlamentu České republiky,“ napsal sám o sobě.

Aby toho nebylo málo, ještě v EU bojoval proti podvodům s DPH. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…