To jen tak neprojde! Ruské velvyslanectví v Praze vydalo zásadní prohlášení

28.03.2018 13:40

Velvyslanectví Ruské federace v Praze vydalo v posledních několika hodinách dvě důležitá prohlášení. Jedno z nich se týká vyhošťování ruských diplomatů ze zemí EU kvůli aféře dvojitého agenta Sergeje Skripala. Nahlédněte.

To jen tak neprojde! Ruské velvyslanectví v Praze vydalo zásadní prohlášení
Foto: Oficiální twitterový účet Vladimira Putina
Popisek: Prezident Ruské federace Vladimir Putin

Velvyslanectví Ruské federace v Praze vydalo prohlášení k tragickému požáru v obchodním centru ve městě Kamerovo, při němž zemřelo více než šest desítek osob. Podle vyšetřovatelů mohlo být epicentrum požáru v dětském koutku nákupního centra. Po celém Rusku si dnes lidé připomínali tragický osud obětí. Velvyslanectví oznámilo, že pro zájemce je i v Praze k dispozici kondolenční kniha, do které se mohou lidé podepsat.

Anketa

Měl by Donald J. Trump pokračovat ve funkci prezidenta USA i po roce 2020?

22%
hlasovalo: 5630 lidí

Pokud jde o vyhoštění tří ruských diplomatů z České republiky, velvyslanectví se proti tomuto postupu ostře ohradilo.

„Vyjadřujeme razantní protest v souvislosti s přijatým rozhodnutím řady členských zemí EU a NATO o vyhoštění ruských diplomatů. Považujeme tento krok za nepřátelský a neodpovídající úkolům a zájmům o zjištění příčin a hledání viníků incidentu, k němuž došlo 4. března 2018 v Salisbury. Provokativní gesto pověstné solidarity s Londýnem těch zemí, které se podvolily úřadům Velké Británie v takzvané „záležitosti Skripalů“, aniž by se namáhaly vyznat se v okolnostech tohoto skutku, je pokračováním konfrontační linie zaměřené na eskalaci situace,“ tvrdí ruská strana.

Rusové prohlašují, že Britové obvinili Moskvu z podílu na pokusu o vraždu ruského dvojitého agenta Sergeje Skripala bez jasných důkazů. A ostatní západní země se k nim nesmyslně přidaly.

„Jde o pokus o vraždu ruských občanů na území Velké Británie. Ruská strana, nehledě na naše opakované výzvy k Londýnu, nemá žádnou informaci v této záležitosti. Nemají objektivní a vyčerpávající údaje ani spojenci Velké Británie, kteří se slepě řídí zásadou euroatlantické jednoty na úkor zdravého rozumu, norem civilizovaného mezistátního dialogu a zásad mezinárodního práva. Je samozřejmé, že uvedený nepřátelský krok této skupiny zemí nezmizí beze stopy a my na něj budeme reagovat,“ varuje Rusko skrze svou ambasádu v Praze.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…