To jsou lži! Babiše vytočil Feri, pak dotazy na Faltýnka. Viděl to celý národ

14.03.2019 15:39

Slevy budou. Toto několikrát zopakoval Andrej Babiš při odpovědi na interpelaci poslance Dominika Feriho (TOP 09) ve věci slev na jízdné pro důchodce a studenty. Následovaly i dotazy na mýto nebo na jadernou energetiku.

To jsou lži! Babiše vytočil Feri, pak dotazy na Faltýnka. Viděl to celý národ
Foto: reprofoto: vysílání PSP
Popisek: Interpelace na premiéra Andreje Babiše (ANO)

„Vážení důchodci, vážení studenti. Dokud já budu premiér, tak slevy budou. Vždycky. Protože my jsme to měli v programu, my to tam máme. Já nevím, kdo o tom diskutuje. Pro mě to není žádné téma. Žádné slevy se rušit nebudou,“ rozporoval otázku Dominika Feriho (TOP 09) ohledně zrušení slev na jízdné Andrej Babiš (ANO).

„V rámci rozpočtu jsme našli 8,5 miliardy a ty jsme dali důchodcům. A já jsem strašně rád, protože ty babičky mohou za vnoučaty jezdit častěji. Rozhodně žádné slevy rušit nebudeme, dokud já budu premiér, slevy budou,“ poznamenal důrazně. 

Ministerstvo dopravy nyní podle něj připravuje analýzu využívání slev u jednotlivých dopravců. „Je to jednoznačný úspěch,“ poznamenal dále ke slevám Babiš.

„Přestaňte se prsit snahou vůči důchodcům,“ napomenul pak Feri Babiše. „Jestli slevy na dopravě zrušit nechcete, znamená to, že chcete projíst naši budoucnost,“ rozčílil se Feri. 

Následovaly dotazy předsedy ODS Petra Fialy ve věci kauzy Jaroslava Faltýnka (ANO) a jeho možného ovlivňování soutěže o mýto. „Transparentně jsme vysoutěžili soutěž o mýto. Firma Kapsch nevyhrála a získali jsme o patnáct miliard lepší cenu. Takže vraťme se do té minulosti, jak to bylo s Kapschem v roce 2006, kdy podle něj byla zakázka zmanipulovaná,“ rozčílil se Babiš a zaútočil na exministra dopravy Aleše Řebíčka z ODS. Nazval jej symbolem korupce. Fiala se pak bránil tím, že v roce 2006 nebyla ODS u moci. Zároveň Babišovi vytkl, že neodpověděl na otázku. „Kdo pochybí, v hnutí ANO skončí,“ vrátil se pak k řečnickému pultíku Babiš a rázně sdělil svůj postoj k celé věci. 

V následující interpelaci pak Babiš odmítl, že by již jednal ve Spojených státech se společností Westinghouse ve věci jaderné energetiky v Česku. „Hovořil jsem s prezidentem USA Donaldem Trumpem,“ sdělil Babiš. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…