To jsou věci: Kateřina Klasnová odešla z VV. Nepěkně zmínila Okamuru

17.07.2014 11:00

Kateřina Klasnová už není několik týdnů členkou Věcí veřejných. Oficiálně to oznámila však až ve čtvrtek. „Rozhodla jsem se ukončit své členství ve straně Věci veřejné. Svůj krok jsem oznámila již před několika týdny předsedovi strany," uvedla.

To jsou věci: Kateřina Klasnová odešla z VV. Nepěkně zmínila Okamuru
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Klasnová

Bylo to prý pro ni složité a bolestné rozhodnutí. „Byla jsem véčkařkou přes deset let; stála jsem u počátků Věcí veřejných, prošla jsem s nimi jejich růstem, sněmovním štěpením i mediálními skandály a pseudoskandály. Stála jsem však za VV pevně ve všech krizích, i když jsem sama měla důvody ke kritice. Tu jsem si nechávala na vnitrostranické debaty - bohužel bezvýsledně, když se vrcholní představitelé strany nebyli ochotni poučit. Na posledních dvou konferencích jsem proto ani nekandidovala na jakýkoli post ve vedení strany; vždy jsem se ale snažila jít příkladem, jak se má chovat slušný člověk a politik, který dodržuje své sliby voličům," konstatovala Klasnová ve svém oficiálním zdůvodnění toho, proč Věci veřejné opustila.

Jak dodala, dokud byly VV lodí, do níž sice ze všech stran teklo, ale která měla svůj cíl, zůstávala a stoupala dle svých slov ke kormidlu, kdykoli bylo zapotřebí.

Nechápu, co jsou dnešní VV zač a kam směřují, přiznala Klasnová

„Jenže od okamžiku spojení části VV s hnutím Úsvit v předčasných parlamentních volbách marně přemýšlím, co jsou dnešní VV a jaké je jejich směřování. Odpovědi nenacházím, a proto jsem se rozhodla nebýt již véčkařkou. Neodešla jsem proto, že bych si snad myslela, že mi odchod z VV přinese mediální či voličské body. Mám a budu mít nálepku VV, za kterou se nestydím, naopak - za svou prací a mnoha kroky VV si stojím. Děkuji všem, s kým jsem mohla za dobu svého působení ve VV, ať už na komunální či celostátní úrovni, čestně a poctivě spolupracovat. A zbývajícím kolegům ve VV přeji hodně síly," řekla dále Klasnová.

Jak uvedla, o svém rozhodnutí informovala písemně předsedu strany před vícero týdny. Veřejně to oznamuje až nyní i v souvislosti s blížícími se komunálními volbami. Do VV totiž vstoupila právě kvůli komunální politice, ve které vidí smysl a působí v ní nepřetržitě osm let.

„V nadcházejících podzimních volbách se chci opět ucházet o post zastupitelky Prahy 1 a pokračovat i třetí volební období ve své práci pro místo, kde žiju. A protože si neumím představit, že bych 'přeběhla' do jiné strany, půjdu do voleb jako nezávislá kandidátka. Stejně jako někteří další obyvatelé Prahy 1, s nimiž jsem se poznala v občanském spolku Pro Jedničku - spolek jsem spoluzakládala a mám tu čest být jeho předsedkyní. Nezávislí kandidáti z Pro Jedničku, z. s. nyní sestavují kandidátku a jednají i o případné koaliční spolupráci. O výsledcích budeme samozřejmě včas informovat," uzavřela Klasnová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Hechtová

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…