To kdyby napsal Vondráček! Pekarové se diví i zkušená Šulcová

16.12.2021 12:42 | Ze sítí

Někdejší moderátorka Českého rozhlasu Helena Šulcová si na svém twitterovém účtu povšimla výroku předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéty Pekarové Adamové (TOP 09), jež komentovala změnu na postu ředitele zpravodajství Českého rozhlasu.

To kdyby napsal Vondráček! Pekarové se diví i zkušená Šulcová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová

Anketa

Bude válka mezi Ruskem a Ukrajinou?

20%
77%
hlasovalo: 17527 lidí

Generální ředitel ČRo René Zavoral včera ohlásil v rozhlase velké změny, mezi nimi i výměnu na postu ředitele zpravodajství. Na nový post nastupuje místo Jana Pokorného Jitka Obzinová, která dříve řídila zpravodajství na Primě. A má za sebou „skandál“, kdy redaktorům Primy přikázala, jak mají informovat o migrační krizi, tedy jako o hrozbě. Jeden z redaktorů si ji nahrál a pak nahrávku předal serveru Hlídací pes. Nyní proti ní zní hlasy z Respektu, z A2larmu a z ČT. A právě od Markéty Pekarové Adamové, předsedkyně Poslanecké sněmovny. 

„Personální rozhodnutí ve veřejnoprávních médiích by neměla vzbuzovat pochybnosti. Koronavirová krize navíc naplno ukázala, jaké riziko dezinformace představují. Z mého pohledu se ředitel Českého rozhlasu rozhodl pro těžce pochopitelnou změnu,“ pravila Pekarová Adamová.

„Ta představa, že by před pár týdny něco podobného napsal šéf Sněmovny za ANO... To bychom křičeli,“ uvedla na svém twitterovém účtu moderátorka Šulcová.

Ta představa, že by před pár týdny něco podobného napsal šéf Sněmovny za ANO... To bychom křičeli. https://t.co/v3tpep0jgG

— Helena Sulcova (@helenasulcova1) December 15, 2021

„Škoda že Obzinová nešéfuje Frekvenci1. To bychom křičeli,“ zareagovala následně v diskusi jedna z diskutérek, jež si tak rýpla do současného působení Šulcové. „Nekřičeli. Každý máme právo se rozhodnout, jestli s tím či oním šéfem chceme pracovat, a pokud ne, tak odejít. A šéf má samozřejmě právo si vybrat, s kým chce pracovat on,“ odvětila Šulcová.

Slov Pekarové si ale všiml i novinář a mediální odborník Filip Rožánek a míní, že ať už jsou personální rozhodnutí dobrá, špatná nebo úplně mizerná, „rozhodně nejsou záležitostí pro předsedkyni Sněmovny“.

Personální rozhodnutí v médiích veřejné služby mohou být dobrá, špatná nebo úplně mizerná, ale rozhodně nejsou záležitostí pro předsedkyni Sněmovny. https://t.co/rtqClntIP8

— Filip Rožánek (@rozanek) December 15, 2021

A šéfka TOP 09 pak pro jistotu vysvětlovala, jak svůj příspěvek myslela: „Samozřejmě že snahou politika nesmí být, aby veřejnoprávní médium komukoli stranilo, ale dezinformace cíleně podrývají důvěru ve stát. A v situaci, kdy jsou jasné náznaky, že by se tak dít mohlo, je důležité říci, za jak nebezpečné to považuji.“

Protože tweet nebyl plně pochopen: Samozřejmě že snahou politika nesmí být, aby veřejnoprávní médium komukoli stranilo, ale dezinformace cíleně podrývají důvěru ve stát. A v situaci, kdy jsou jasné náznaky, že by se tak dít mohlo, je důležité říci, za jak nebezpečné to považuji.

— Markéta Pekarová Adamová (@market_a) December 15, 2021

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…