To muselo přijít: Vyjádřil se Jiří Mádl. K Babišovi

21.11.2018 10:17

Do veselejších poloh přenesl kritiku Andreje Babiše na svém Facebooku český umělec Jiří Mádl. Herec a režisér, který je v politickém dění přítomen od svého slavného přemlouvání báby a dědy, ať nevolí komunisty, před volbami 2010, si nyní vyhrál jak s Babišovým synem, tak s kauzou kolem Babišových květin na Národní třídě.

To muselo přijít: Vyjádřil se Jiří Mádl. K Babišovi
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Jiří Mádl

V posledních měsících vstoupil Jiří Mádl do politického dění svými glosami kalibru – „Míň chlastu, Miloši“ – nebo nápady na kontrolu internetu a zakazování webů placených z Ruska, nebo ještě lépe všech serverů šířících lži.

Anketa

Hlasovali byste pro pád současné vlády Andreje Babiše?

10%
90%
hlasovalo: 28145 lidí

Když se nyní Jiří Mádl na svém facebookovém profilu zaradoval, že kniha o fake news, stvořená na Masarykově univerzitě v Brně, půjde do škol, a dokonce i do nemocnic, přešel k vtipkování na účet předsedy vlády.

Nejprve sdílel obrázek s předvolebním billboardem hnutí ANO z roku 2013, kde si Andrej Babiš s Martinem Stropnickým přejí, „aby se za nás děti nestyděly“. S ohledem na nejnovější dění kolem Babišova syna k tomu Mádl poznamenal, že „tady se děti bojí se stydět“.

Pak si ještě Mádl vypůjčil slova plzeňského hejtmana z ČSSD Josefa Bernarda. Ocitoval hejtmanovo moudro: „Žijte svůj život tak, abyste nemuseli pokládat věnce o půlnoci.“

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…