To není puč, to jsou zoufalé machinace. Babiš má prostě strach, objasňuje Pečinka výměny v policii

18.05.2018 15:40

Komentátor Reflexu Bohumil Pečinka si všímá toho, co v poslední době předvádí trestně stíhaný premiér v demisi Andrej Babiš (ANO), a přemýšlí nad tím, co předsedu vlády k jeho činům vede. Odpověď je podle všeho poměrně prostá. Je to pomsta.

To není puč, to jsou zoufalé machinace. Babiš má prostě strach, objasňuje Pečinka výměny v policii
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohumil Pečinka

Andrej Babiš stále dokola opakuje, že kauza dotačního podvodu firmy Čapí hnízdo je kauza umělé připravená jen proto, aby ho pohřbila. Podle Bohumila Pečinky také Babiš dlouho pracuje na tom, aby tuto kauzu zametl pod stůl. Vyjádřil se v tomto duchu v komentáři pro server E15.cz.

Babiš přinutil k odchodu šéfa Generální inspekce bezpečnostních sborů Michala Murína, dosáhl toho, že v čele sněmovní komise pro kontrolu GIBS sedí jemu loajální politik ANO, a může slavit i odchod Miloše Trojánka z čela pražské policie. Teď už mu podle Pečinky chybí ke štěstí snad jen to, aby ze scény zmizel vyšetřovatel kauzy Čapí hnízdo  Pavel Nevtípil. Toho také Babiš soustavně kritizuje. Pokud by ze scény zmizel Nevtípil, kauzu by dostal někdo jiný a dva roky by ji studoval, než by o případ veřejnost definitivně ztratila zájem.

Tohle všechno podle Pečinky ukazuje, že Babišovi nejde o převrat, jaký si připravili čeští komunisté mezi lety 1945 až 1948. Babišovi jde podle komentátora prostě jen o pomstu.

„To, co předvádí Andrej Babiš, je msta. Msta za Čapí hnízdo a snaha nejít k soudu. Jsou to zoufalé machinace jednoho muže, který má prostě strach. A kolem sebe řadu kariéristů, kterým nezáleží na jejich pověsti. Přesně tyhle věci cítí i první garnitura hnutí ANO, která postupně opouští své funkce, protože prostě nechce být při tom. My ostatní při tom být musíme,“ shrnul komentátor situaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…