To není vtip: Nechte Bártu na pokoji, píše se v petici na podporu VV

16.03.2012 9:54

Věci veřejné se v průzkumech veřejného mínění stále propadají na pomyslné dno. Snad proto příznivci této strany vystavili na internetu petici, která zavrhuje útoky na ní. Nyní autotři petice shánějí co nejvíce hlasů podpory. Jenže jak uvedly Lidovky.cz, odkaz na dokument si prý rozesílají sami straníci a podporovatelé VV – takzvaní véčkaři.

To není vtip: Nechte Bártu na pokoji, píše se v petici na podporu VV
Foto: Ladislav Škarda
Popisek: Vít Bárta u soudu

Petici za Věci veřejné sepsala aktivistka z hnutí STOP Světlana Glaserová, podle které jsou útoky na nejmenší vládní stranu jen mediálním divadlem.

„Jsem skálopevně pevně přesvědčena o tom, že v tomto honu na čarodějnice ve skutečnosti vůbec nejde o pana Bártu, ale o cílené zdeskriditování a odstranění nepohodlné malé strany,“ uvádí Glaserová v dokumentu, který ve čtvrtek odpoledne podepsalo necelých 600 lidí.

Je ale náhoda, že se petice objevuje právě ve chvíli, kdy Obvodní soud pro Prahu 5 rozplétá otázku, zda peníze, jež Bárta loni v březnu předal tehdejším poslancům VV Jaroslavu Škárkovi a Kristýně Kočí, byly úplatkem či půjčkou? Právě proto Lidovky.cz soudí, že za peticí stojí sami straníci. To však popírá aktivistka Glaserová.

Celou petici si přečtěte ZDE

Sympatizanti véček pak mají jasno ještě v jednom. Podle nich je Vít Bárta trnem v patě „velikým hráčům“, kteří se jeho tažení proti korupci zalekli. Právě proto muselo k soudu s ním dojít.

Podobné úvahy pak zaznívají i jako komentáře pod peticí. „Když uvážím, koho bych viděl nejradši předsedou vlády, je to Vít Bárta. Ale on se tam drát nebude. My všichni ho tam musíme prosadit,“ píše třeba jeden z nich. Faktického šéfa strany obviněného z korupce se zastává i Glaserová.

„Je velmi tristní, že většina naší populace odmítá připustit, že někdo někomu může něco dát (půjčit) jen tak naprosto nezištně a nic za to nechtít. Lidská hamižnost a využívačnost je považována za normu a když je někdo prostě grand a normu poruší je automaticky podezřelý,“ napsala pak autorka.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…