To netrvalo dlouho. Po Bidenovi už jdou vlastní Demokraté

26.03.2021 17:40

Na amerického prezidenta Joea Bidena si došláply senátorky z jeho vlastní Demokratické strany. Prý nemá ve vládě dost Američanů asijského původu. Šéf Bílého domu se brání: „Není tomu tak.“ Navíc, s veřejným zdravím by na ministerstvu měla radit transgender lékařka. Republikáni byli ostře proti.

To netrvalo dlouho. Po Bidenovi už jdou vlastní Demokraté
Foto: Repro Youtube
Popisek: Joe Biden a Kamala Harrisová

Senátorky za Demokratickou stranu Tammy Duckworthová a Mazie Hironová ohlásily, že již neschválí žádného dalšího prezidentova kandidáta na vládní post, pokud nebude příslušníkem rasové menšiny či pokud nebude patřit do LGBT komunity.

Anketa

V případě, že byste mohli volit předsedu ČSSD, byste dali hlas

hlasovalo: 7334 lidí

Vadí jim totiž, že v americké administrativě nemají dostačující zastoupení Američané asijského původu. Tým prezidenta Joea Bidena se ohradil s tím, že přece viceprezidentka Kamala Harrisová je Afroameričankou a ještě k tomu s asijským původem.

Například významná pozice amerického obchodního zástupce je obsazena rovněž Američankou asijského původu Kathrine Taiovou. Podle senátorek to prý nestačí, protože se nejedná o ministerské funkce.

Dále pak Senát USA před nedávnem potvrdil do funkce náměstkyně ministerstva zdravotnictví lékařku Rachel Levineovou, která se stala údajně první transgender osobou na tak vysokém vládním postu.

Transgender Levineová by prý měla na ministerstvu radit zejména v otázkách veřejného zdraví. Pro její umístění na ministerstvo hlasovalo všech 52 Demokratů, proti se vyslovilo 48 Republikánů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AZy

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…