To radši chcípnu. Bouchne to u očkovaných! Úder vládě po zpřísnění

21.10.2021 7:44 | Ze sítí

Včera Ministerstvo zdravotnictví oznámilo, že utáhne šrouby protikoronavirových opatření, co se týče jejich vymáhání a také zkracování doby platnosti testů. Čímž dopálilo jednak imunologa Jiřího Šinkoru, který začal mluvit o „blbech a idiotech“, kteří budou stále společnost držet při zdi, a skoro si přeje, aby infekce naplno propukla mezi očkovanými, jako v Singapuru. A naštvaný je i ústavní právník Pavel Hasenkopf, který nemá rád, že na něj vláda tímto způsobem tlačí. Zavrhl, že by se nechal očkovat. „Trhněte si nohou. To radši chcípnu, než abych se tomuto tlaku podvolil,“ prohlásil.

To radši chcípnu. Bouchne to u očkovaných! Úder vládě po zpřísnění
Foto: Screen CNN Prima News
Popisek: Ministr zdravotnictví za ANO Adam Vojtěch na CNN Prima News

Anketa

Chcete Pekarovou Adamovou za předsedkyni Poslanecké sněmovny?

4%
93%
hlasovalo: 47019 lidí
Včerejší kroky vlády, ale nejen její, opět rozezlily imunologa Jiřího Šinkoru. Jedná se například o rozhodnutí Nejvyššího správního soudu, který podpořil Ministerstvo zdravotnictví, jež odmítalo uznat hladinu protilátek v krvi jako důkaz bezinfekčnosti. Šinkora je pobouřen, že to z něj dělá de facto občana druhé kategorie. „Mám za sebou infekci s lehounkým průběhem, vytvoření dokonalé a dlouhotrvající imunity a 50 negativních PCR testů. A nesmím do restaurace, protože 3x týdně si za vlastní peníze nebudu ničit sliznici,“ říká.

A navrhl extrémní řešení. „Udělám to jinak - úmyslně se nakazím, půjdu na PCR, zůstanu deset dní doma a dalších 180 dní budu vysmátý. K tomuhle mě chtějí donutit? OK, aspoň si zadarmo posílím imunitu a budu s úsměvem pozorovat nešťastníky na ventilátorech, co si mysleli, že jim očkování pomůže.“

„Nějaký soudce, který neví o imunitě vůbec nic, prohlásí, že protilátky vytvořené přítomností viru jsou pro ochranu společnosti méně významné než to (často nic), co vytvoří experimentální vakcína píchnutá do svalu. Nějaký idiot zavedl 180 dnů jako dobu trvání infekcí získané imunity a nikoho nezajímá, kolik se po špitálech válí plně očkovaných lidí,“ shrnul svůj názor.

Kromě toho imunologa popudily články o reinfekci těch, kteří covid již prodělali. Šinkora k tomu dodává, že opakovaně se nakazit je normální. „Tak se postupně buduje jak individuální, tak i kolektivní imunita. Jako dítě je v naprosté většině přežijete a pak si vir zvykáte a on na vás,“ vysvětluje.

„Kdyby tomu tak nebylo, žádné respirační viry by nebyly. Vysvětlete to těm blbečkům, kteří umí PCR, ale nepřemýšlejí nad svými výsledky. Kdo očekával, že SARS Cov-2 zmizí, je opravdu blb. Jenže oni to budou pořád hledat a pořád strašit a už nikdy nebude normální život, protože jste blbům dali technologii, která jim umožní vás pořád držet při zdi,“ stýská si vědec a je rád, že se narodil předtím, než „polovzdělaní biochemici“ dostali nástroje, ze kterých padají výsledky, které neumí interpretovat. A položil otázku, kdy se tedy nakazí očkovaní.

K opatřením, které předložilo ke schválení Ministerstvo zdravotnictví Adama Vojtěcha, se raději už ani nevyjadřoval. Jednu poznámku ovšem měl. „Jen si začínám přát, aby to pořádně bouchlo mezi očkovanými. Jako v Singapuru. Protože tam si mysleli, že strach, schovávání se, respirátory a očkování je lepší než přirozená infekce. Hahahaha. 30. 8. měli 80 procentní plnou proočkovanost,“ uvedl a odkázal se na statistiky.

Ty u 5,7 milionového Singapuru uvádějí od začátku září velmi strmý nárůst případů covidu, předevčírem bylo zjištěno 3 994 případů. Přibližně dvakrát tak lidnaté Česko mělo 3 246 případů. Obě země se liší také v přístupu ke covidu. Singapur se na začátku rozhodl virus eliminovat uzavřením hranic a lockdowny, k čemuž mu pomohlo, že se jedná o ostrovní stát. Relativně nedávno tuto strategii změnil, s virem se hodlá sžít. K tomu mu má pomoci i vysoká proočkovanost. Podle deníku Guardian je v Singapuru očkováno 80 % obyvatel.

Počet případů v Singapuru
Zdroj: JHU CSSE COVID-19 Data

Jak ovšem deník Guardian také informuje, ve středu tamní vláda varovala, že singapurské zdravotnictví je v riziku přehlcení. S covidem ten den zemřelo 18 lidí, což je pro Singapur denní rekord. Ministr financí Lawrence Wong, který má zároveň na starost boj proti covidu, uvedl, že 90 % izolačních lůžek už je zabraných a ze dvou třetin jsou zaplněna lůžka oddělení intenzivní péče. „Snažíme se kapacitu rozšířit, ale na to nestačí jen přidat postele a nakoupit vybavení... Náš zdravotní personál je vyčerpaný,“ pravil Wong a dodal, že posily přijdou až za nějakou dobu. Většinu pacientů na lůžkách prý tvoří neočkovaní lidé nad 60 let.

Kromě Šinkory rozhodnutí, že si budou lidé platit testy na koronavirus sami, naštvalo i ústavního právníka Pavla Hasenkopfa, který usoudil, že po tomto rozhodnutí už se nehodlá ani testovat. „Uvažoval jsem, že bych se přece jen očkovat nechal, i když je to zjevně neefektivní a pro mne rizikové. Po tomto rozhodnutí vlády říkám jediné: Trhněte si nohou. To radši chcípnu, než abych se tomuto tlaku podvolil,“ prohlásil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: kas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…