To už je záměr. Cizí moc. Fiala dostal z ODS dopis, který si nevystaví

29.08.2022 12:35 | Komentář

Člen liberecké ODS Jiří Minčič dal premiérovi Petru Fialovi padáka. Fiala by měl jako premiér české vlády pracovat pro české občany a podle Jiřího Minčiče v této své úloze absolutně selhal. Proto podle Minčiče nastal čas Fialu vyhodit. Minčič se k premiérovi vyjádřil v otevřeném dopise, který předal Úřadu vlády a zaslal ParlamentnímListům.cz.

To už je záměr. Cizí moc. Fiala dostal z ODS dopis, který si nevystaví
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Fiala

Jiří Minčič je členem ODS od roku 1993. Ale nijak se netají tím, že se mu Petr Fiala na postu předsedy strany a dnes premiéra nelíbí. Už v dubnu tohoto roku napsal komentář, ve kterém zdůraznil, že Petr Fiala se nikdy neměl stát předsedou strany a premiérem.

„Konstatuji, že současné vedení ODS v čele s předsedou Fialou prokazuje naprostou nemohoucnost, neodbornost a nekompetentnost. A to každý den, každým veřejným vystoupením. Zřejmou, nijak neskrývanou aroganci a pohrdání občanem dokazuje pan Fiala, tentokrát navíc i ve funkci předsedy vlády ČR. Svým vystupováním, svým cestovním pořádkem. Plky a vysílání signálů doplněné příslušnou gestikulací, nemají šanci toto chování zamaskovat,“ napsal Minčič vzkaz směřovaný ke 30. kongresu ODS.

Pavel Novotný, DiS.

  • Největší miláček čtenářů nejnedůvěryhodnějšího webu v Evropě
  • starosta městské části

Kriticky se stavěl k počínání starosty pražských Řeporyjí Pavla Novotného (ODS). Zdá se mu, že Petr Fiala a jeho kolegové z vedení dávají Novotnému příliš mnoho prostoru. Podle Minčiče je to nepřijatelné už kvůli tomu, že Novotný jedná v rozporu s lidskou slušností.

Ale zpět k Fialovi a jeho politice.

Miničič dával už v červnu 2021 najevo, že se mu ani trochu nelíbí zrod koalice SPOLU, tedy koalice ODS, lidovců a TOP 09. Podle Minčiče je tato koalice důkazem, že samotná ODS je v troskách.

O pár týdnů později, na konci dubna 2022, Minčič ostrou kritiku směrem k Fialovi zopakoval a vyzval ho k rezignaci. Výzvu vyslovil v otevřeném dopise, který má server ParlamentníListy.cz k dispozici. Lze se v něm dočíst, že Minčiče zvedlo ze země tvrzení Petra Fialy, že je Česko ve válce. Podle Minčiče Česko ve válce rozhodně není. O to víc nechápe, jak se mohli prezident s premiérem dohodnout, že Češi, kteří odejdou bojovat na Ukrajinu, nebudou po návratu vystaveni trestu za službu v cizích ozbrojených silách.

„Pane Fialo, nevím, co všechno jste musel Vy a členové vlády udělat, slíbit a možná i podepsat, aby se Vám splnil Váš sen. Nechci to vědět. Ale protože jsem přesvědčen, že nejste schopen racionálně rozhodovat, rozhodovat především ve prospěch občanů České republiky, a ne skupin současných nebo budoucích zločinců, vyzývám Vás, podejte demisi!“ vyzval Minčič premiéra.

Fiala výzvu nevyslyšel, a tak Minčič vyrazil do útoku potřetí, jako občan, pro kterého má česká vláda pracovat, dal Fialovi vyhazov.

„Musím bohužel konstatovat, že za dobu od 13. 1. 2022 do dnešních dnů nejenže vláda řádně neplní své pracovní povinnosti, ale ještě navíc porušuje platné zákony této republiky včetně již zmíněné Ústavy ČR (popis některých případů viz poznámky). Prakticky neuplyne den, abyste Vy, či jiný člen vlády, nedemonstrovali svoji neschopnost, hloupost, aroganci a nadutost. A to vše vůči občanstvu ČR. Chování celé vlády potvrzuje podezření, že jste se Vy a členové vlády stali pouhými sluhy či poskoky cizí moci, kterou jste byli do vládních funkcí umně dosazeni,“ vyčetl předsedovi vlády.

Znovu se vrátil k Pavlu Novotnému, který z pohledu Minčiče vyzdvihoval roli SS. Člen liberecké ODS měl za to, že se jednalo o ojedinělý exces, ale když dnes vidí, jak se vláda vyjadřuje k válce na Ukrajině, zdá se mu, že to bohužel exces nebyl.

„Neuvědomujete si, že právě díky Vám a Vám podobným se zatím Evropa ocitla na prahu skutečné války s takovými důsledky, že živí budou závidět mrtvým? Vědkyni Langšándlové by se tak splnil její sen o jaderném armagedonu,“ poznamenal Minčič.

Jedním z příkladů, kde Fialova vláda udělala chybu, je v řešení, či spíše v neřešení energetické krize.

„Zmínil jsem lhaní a loupení. Nezpochybnitelným příkladem jsou energie, resp. ČEZ. Tvrdím jen, že povolanější lidé doložili, že přístup vlády, resp. Ministerstva financí není dán jen pitomostí jeho vedení, ale důrazně prosazovaným zájmem cizí moci. Ministr financí si možná ještě pamatuje fragmenty Ohmova zákona, ale o financích a všech jejich souvislostech neví vůbec nic. Neznalost nahrazuje obrovskou arogancí a sebestředností. K tomu přispívá blábolení různých Síkelů o vině Ruské federace za vývoj cen energetických zdrojů. To pak tento pan Síkela verifikuje tvrzením, že si čistí zuby při sprchování. A to nezmiňuji žvásty o povinném snižování teploty a (kolika) svetrech (MPA). Brát vážně jím a předsedou vlády šířené nesmysly kolem skutečného, disponibilního obsahu podzemních zásobníků plynu na území ČR, je kapitola sama pro sebe,“ rozčílil se Minčič.

I proto je Minčič přesvědčen, že Fiala musí dostat padáka.

„Jsem si vědom nicotnosti jednoho (mého) hlasu. Protože ale doufám, že se nejedná jen o jeden hlas, dávám Vám, jako předsedovi vlády, a tím i vládě jako takové, padáka. Důvodem je trvalé neplnění pracovních povinností, lhaní, organizované loupení, soustavné porušování Ústavy ČR a odvozených zákonů, nedodržování mezistátních smluv, spolupráce s cizí mocí za účelem zničení státnosti ČR. No a pokud byste snad nechápal celý rozsah problémů, do kterých jste tuto republiku zavedl a stále vedete, pak zcela jednoznačně: Jděte i s tou vládní nevládnoucí partou sociopatů a psychopatů k čertu, pane Fialo,“ uzavřel rozladěně člen ODS.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…